Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ LA FIESTA ΜΕ ΤΟΝ ISRAEL GALVAN ΣΤΗΝ ΑΒΙΝΙΟΝ

Το "Πολύτροπον" με τον Israel Galvan στο μπαρ των καλλιτεχνών στην Αβινιόν 

Οι παραστάσεις μας εδώ στην Αβινιόν, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017. 
Είναι μία πραγματικά μοναδική εμπειρία να συμμετέχεις στην ανατρεπτική La fiesta του παγκοσμίου φήμης χορογράφου Israel Galvan στο Palais de Papes, και να συνεργάζεσαι με σπουδαίους καλλιτέχνες και υπέροχους ανθρώπους. 
Και είναι μια σπάνια ευχαρίστηση να ακούς τους ισπανούς καλλιτέχνες να ψιθυρίζουν στα παρασκήνια τις βυζαντινές μελωδίες που λέμε στην παράσταση. 
Το παρακάτω κείμενο του δραματουργού της παράστασης και καλλιτέχνη Pedro Romero, αποτελεί για μας μεγάλη τιμή και χαρά!
"Από την πολυτροπία των εργαλείων που οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον Όμηρο, κατασκεύασαν για να αντιμετωπίσουν τη μοίρα των θεών, προέρχεται το όνομα του χορού βυζαντινών φωνών [«Πολύτροπον»], αυτού του ελληνικού χορού, του χορού μας. Πράγματι, μέσα στο υπόστρωμα του φλαμένκο, η φρυγική ή ελάσσων σκάλα, οι βυζαντινοί τόνοι και ηχοχρώματα πάντοτε έβρισκαν τον χώρο τους. Για μας, αυτές οι απηχήσεις κάνουν τις φωνές να ακούγονται φυσικές, κοντά στον κόσμο μας και τις κλίμακές μας, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά συνάμα και το αντίθετο μ’ αυτό που είναι η γιορτή (fiesta). Συναντηθήκαμε ενώ ετοιμάζαμε την Documenta14 του Κάσσελ και, από την αρχή ήδη, οι φωνές τους εμπλούτισαν τις φωνές της γιορτής. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποτελούν τη γιορτή αλλά τoν άλλον εαυτό της, εσάς, εμάς, αυτούς που είναι εδώ, αυτούς που είναι εκεί. Όλους εμάς."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails