Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ LA FARSA MONEA


Με το Καλλιτεχνικό Σύνολο "Πολύτροπον" (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), συμμετείχαμε και στην δεύτερη μέρα – Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 - της πρωτοποριακής δράσης «La Farsa Monea», στο πλαίσιο της documenta14. 
Μια ξεχωριστή παραγωγή που παρουσιάστηκε από τον διάσημο Ισπανό χορευτή φλαμένκο και χορογράφο Israel Galván, τον τραγουδιστή Niño de Elche και τον καλλιτέχνη Pedro G. Romero.
Ψάλαμε ενδεικτικούς ύμνους της Θείας Ευχαριστίας, όπως μας ζήτησαν οι διοργανωτές. Το χερουβικό και κοινωνικό της Μ. Πέμπτης «Του δείπνου σου του μυστικού…», σε ήχο πλ. β’, το «Άξιον εστί…» στα Αραβικά, σε ήχο πλ. α’ – το απέδωσε ο Roni Bou Saba – και ένα απόσπασμα από το Αποστολικό ανάγνωσμα της Μ. Πέμπτης. 
Αυτή η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε μέσα στο Νομισματικό Μουσείο, στο υπέροχο αυτό κτίριο σε σχέδια του Τσίλλερ, σε μια θαυμάσια αίθουσα του αρχοντικού του Σλήμαν. 
Στο πενταμελές σχήμα του «Πολύτροπον» συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Χαράλαμπος Καλαπανίδας, Βασίλης ΠαπαΪωάννου, Roni Bou Saba, Δημήτρης Καραδήμας. 
Μετά από μας ανέλαβε ο σπουδαίος perfomer και τραγουδιστής Niño de Elche, ο οποίος διάβασε και ερμήνευσε δυναμικά, κείμενα για το χρήμα, που ήταν και το θέμα της δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails