Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΝΙΛΟΑΕ: "Μία ορθόδοξη Σύνοδος σήμερα, πρέπει να είναι μία διακήρυξη της αγάπης"


Το μεγαλύτερο portal της περιφέρειας THE BEST, φιλοξενεί κείμενό μας με τίτλο: «Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας;»
Κάποιοι εξωεκκλησιαστικοί και αποτειχισμένοι Τελεβάντοι και Τρελογιάννηδες (γνωστά παράσιτα), έσπευσαν να εγκωμιάσουν τους δύο «πρωταγωνιστές» του κειμένου μας, τους κληρικούς της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλο Κωστόπουλο και Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, γιατί «έλεγξαν το σαθρό οικοδόμημα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», την οποία χαρακτηρίζουν ως την « πιο σοβαρή απειλή κατά της πίστης μας»! Αν είναι δυνατόν! 
Αντιλαμβάνεται ο καθείς ποιοι είναι οι αποδέκτες των «θεολογικών» κειμένων των δύο κληρικών… 
Και επειδή αυτοί οι «εκκλησιαστικοί» άνθρωποι είναι διαπρύσιοι κήρυκες του μίσους – στο όνομα, φευ, του Χριστού! - τους χαρίζω λίγες γραμμές του μακαριστού, σπουδαίου Ρουμάνου θεολόγου π. Δημητρίου Στανιλοάε, ο οποίος έγραφε πριν 44 χρόνια (!) για τον χαρακτήρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας: 
«Μία ορθόδοξη Σύνοδος σήμερα, πρέπει να είναι μία διακήρυξη της αγάπης, μια επιβεβαίωση του ότι η αγάπη είναι ο τρόπος που ο Θεός φανερώνεται και έρχεται κοντά στον άνθρωπο. Αυτό που πάνω από όλα ζητάει σήμερα η ανθρωπότητα, είναι η αγάπη. Έτσι, το πιο μεγάλο χρέος της Εκκλησίας είναι να φανερώσει την αγάπη του Θεού και να κάνει ενεργή και αποτελεσματική την αγάπη των ανθρώπων. Ο άνθρωπος έχει πια ωριμάσει για κάτι τέτοιο, με την έννοια ότι νιώθει τώρα περισσότερο από άλλοτε έντονη την ανάγκη να δώσει και να δεχτεί αγάπη απόλυτη, χωρίς περιορισμούς, όρους και προϋποθέσεις. 
Είναι αναγκαίο η Εκκλησία να ξεκινήσει το έργο της σαν προκαθημένη της Αγάπης, επιχειρώντας να ορίσει τον εαυτό της».
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails