Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΒΑΘΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5 στο πλαίσιο της εκπομπής «Από Τέχνη σε Τέχνη», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή 20:00-21:00, επιχειρεί να διαλεχθεί και να παρουσιάσει τα διάφορα είδη τέχνης μέσα από προσωπικές μαρτυρίες σημαντικών ανθρώπων που τα υπηρετούν.
Αυτή την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 θα μεταδώσει σε επανάληψη, συνομιλία με καλεσμένο τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινό. Η εκπομπή έχει θέμα: «Ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός μιλά για το Ρωσικό θέατρο, τον Στανισλάφσκι, τον Μέγερχολντ και τον Τσέχωφ», και την επιμελείται και την παρουσιάζει ο ιερέας και σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος.

Σκηνοθέτης και ηθοποιός ο Στάθης Λιβαθινός, αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας. 
Ανάμεσα στις παραστάσεις που σκηνοθέτησε συγκαταλέγονται οι: «Πεθαίνω σα χώρα» του Δ. Δημητριάδη, "Το κτήνος στο φεγγάρι" του Καλινόσκι, "Πριν την αποχώρηση" του Τόμας Μπέρνχαρντ, "Φρεναπάτη" του Κούσνερ, "Οικόπεδα με θέα" του Ντ. Μάμετ, "Αγάπης αγώνας άγονος" του Σαίξπηρ, "Μήδεια" του Ευριπίδη, "Βάσσα" του Γκόρκι, "Ηλίθιος" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι," Ένας ήρωας, το καμάρι της Δύσης" του Τζ. Μ. Σινγκ,"Bασιλιάς Ληρ" του Ο. Σαίξπηρ.
Η παράσταση, της Πειραματικής Σκηνής με τη διασκευή του "Ηλίθιου" του Φ. Ντοστογιέφσκι αναδείχτηκε καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2006-2007 από τους αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα». Το 2009 η σκηνοθεσία του στον "Βασιλιά Ληρ" του Σαίξπηρ για το ΚΘΒΕ τιμήθηκε με το βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου των Κριτικών Θεάτρου. Από το 2001 έως το 2007 διηύθυνε την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το Εργαστήριο Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας.


Ο π. Πέτρος Μινώπετρος, παρουσιαστής της εκπομπής «Από Τέχνη σε Τέχνη», είναι ένας ιερέας με σπουδές σκηνοθεσίας και μακρά πείρα στη διδασκαλία κινηματογράφου. Έχει γράψει σενάρια, έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ και ταινίες και είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της Ταινιοθήκης Κινηματογραφικής Λέσχης που ίδρυσε πριν λίγο καιρό η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο π. Πέτρος Μινώπετρος αναδεικνύεται με όλη του την δραστηριότητα ένας γεφυροποιός του χώρου των τεχνών με τον χώρο της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails