Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Χρήστος Γιανναράς, π. Παντελεήμων Μανουσάκης, π. Νικόλαος Λουδοβίκος 

Ξεκίνησε χθες 29 Μαΐου 2015 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών το αγγλόφωνο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οντολογία και Ιστορία», στο οποίο εξετάζεται η σημασία του διπόλου αυτού για την φιλοσοφία και την θεολογία - στην οποία το ερώτημα αφορά, ουσιαστικά, στην εσχατολογία.
Στους προσκεκλημένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται: ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, ο καθηγητής φιλοσοφίας του Κολλεγίου του Τιμίου Σταυρού, Worcester MA, Αρχιμ. Παντελεήμων Μανουσάκης, ο καθηγητής συστηματικής θεολογίας του Πανεπιστημίου του St Andrews, Alan J. Torrance, ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο π. Βασίλειος Θερμός και άλλοι. 
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τον δρ. Σωτήρη Μητραλέξη και τον Dr Andrew Kaethler από το Πανεπιστήμιο του St Andrews.
Δημοσιεύουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα. 


1 σχόλιο:

ΔΙΟΓΕΝΗΣ_Ε.Μ. είπε...

Λοιπόν,...να υποθέσουμε πως ο δάσκαλος Γιανναράς(5η εικόνα κατά σειρά)τα "ψέλνει"
σε ήχο βαρύ στον π. Νικόλαο γι΄ αυτά που κατά καιρούς ο τελευταίος γράφει σε ορισμένα του μελετήματα! Μάλιστα,στο τελευταίο του βιβλίο "Έξι φιλοσοφικές ζωγραφιές" ο δάσκαλος του τα "ψέλνει" με ήχο σκληρού ρόκ!!! Και οι θεολόγοι με τη σειρά τους δεν απομένει παρά να οδηγηθούν στα δικά τους προσωπικά συμπεράσματα! Άλλωστε, ο χώρος της φιλοσοφίας και της θεολογίας έχει πολλά περιθώρια κριτικής σκέψης και αναστοχασμού!

Διογένης___Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails