Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "Ο ΜΑΛΕΡ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα «Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης» στη Φιλαρμονική Εταιρία – Ωδείο Πατρών, στην οδό Ρήγα Φεραίου και Γκότση, το περασμένο Σάββατο 16 Μαΐου 2015, όπου έγινε η εκδήλωση «Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι» που σχεδίασε ο Πατρινός καθηγητής θεολόγος και μουσικός Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Η μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 18ου Μουσικού Μαΐου και περιλάμβανε: 
- Διάλεξη του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου με προβολή οπτικοακουστικού υλικού. 
- Μουσικό μέρος με τραγούδια της Άλμα και του Γκούσταβ Μάλερ καθώς και το «Τανγκό για την Άλμα Μάλερ» του Μάνου Χατζιδάκι. 
Τραγούδησε η ταλαντούχα σοπράνο Δάφνη Πανουργιά και έπαιξε πιάνο η διακεκριμένη πιανίστρια Βίκυ Στυλιανού
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι για τα 90χρονα από τη γέννησή του (1925), αλλά και στον Γκούσταβ Μάλερ, ο οποίος πέθανε στις 18 Μαΐου 1911. 
Παρέστησαν μεταξύ άλλων στη βραδιά η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Βασιλική Φιλιππαίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής και συγγραφέας Χρήστος Μούλιας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Ρένα Λέμη και το μέλος Χρύσα Μπογδανοπούλου, ο συνθέτης Μιχάλης Τραυλός, η σολίστ στο φλάουτο Ιβόνα Γκλίνκα, η εικαστικός Αναστασία Ντόντη-Τσιτσιλιάνη, ο ποιητής Βασίλης Λαδάς, ο πρ. πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βαγγέλης Πολίτης, ο πρ. υπεύθυνος της Δημοτικής Πινακοθήκης Δημήτρης Παπανικολάου, ο φιλόλογος και συγγραφέας Γιάννης Παππάς, η αρχιτέκτων – πολεοδόμος Χαρά Παπαδάτου – Γιαννοπούλου, μέλη της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής, καθηγητές του Αρσακείου Πατρών και πολλοί μουσικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails