Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Συνεχίζονται και τούτο το μήνα οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους 2015, «Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας». 
Η προσεχής εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), στην πόλη του Βόλου. 
Την εκδήλωση - παρουσίαση συνδιοργανώνουν ο φορέας πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ». 
Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, βλέποντας ότι η Επανάσταση του 1821 έχει πέσει κατά καιρούς θύμα μονομερών και μη τεκμηριωμένων θεωρήσεων, αποφάσισε να οργανώσει μέχρι το 2021, 10 Συνέδρια μέσω των οποίων να προσεγγίσει την αλήθεια και να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας προσώπων και γεγονότων εκείνης της εποχής. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 3 Συνέδρια στην Αθήνα με εξαιρετική επιτυχία.
Στην εκδήλωση αυτή θα εμφανιστεί και θα αναλυθεί ο συλλογικός τόμος, που περιλαμβάνει τα πρακτικά του Β΄ Συνεδρίου με τον τίτλο «Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ», και είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί εκτός Αθηνών. Θα ακουστούν τεκμηριωμένες θέσεις γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό μας, στοιχεία απαραίτητα για την στήριξη όλων μας την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών. 


Τον τόμο αυτό θα παρουσιάσουν, μέσα από τις ομιλίες τους δύο νέοι επιστήμονες: 
- Η Δρ Ιστορικός Κατερίνα Γαλάνη, με θέμα: «Η Ναυτιλία των Ελλήνων στις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης», 
- Και ο συντοπίτης μας Δρ Φιλοσοφίας Δημήτριος Μπαλτάς, με θέμα: «Ταυτότητα και συλλογικός βίος των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας». 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό σχήμα, που θα παρουσιάσει πρόγραμμα από έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση. Το αποτελούν οι αξιόλογοι νέοι μουσικοί, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν συμβάλει σε σημαντικό αριθμό δισκογραφικών ηχογραφήσεων διαφόρων καλλιτεχνών. 
Στέφανος Δορμπαράκης (Κανονάκι και τραγούδι) 
Χρήστος Δαλιάνης (Βιολί και τραγούδι) 
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Κιθάρα, Λαούτο και τραγούδι) 
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails