Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο αγώνας του ανήφορου- Η έννοια του Θεού στη σκέψη του μεγάλου Κρητικού»


Tο Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, με την αρωγή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης», διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Ο Ν. Καζαντζάκης και ο αγώνας του ανθρώπου για τον ανήφορο». 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής: 
• Χαιρετισμός: Μουλά Ε., Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Δωδ/σου. 
• Στασινάκης Γ., πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη με έδρα τη Γενεύη και πρώην νομικός σύμβουλος του CERN: «Το έργο της 26ετούς προσφοράς της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη στη διάδοση του λόγου του μεγάλου λογοτέχνη ανά το κόσμο-Ο Ν.Καζαντζάκης στην εκπαίδευση». 
Χατζηαποστόλου Μ., θεολόγος, υποψήφια διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ και βραβευμένη συγγραφέα του βιβλίου «Το πρόσωπο του Χριστού στον Νίκο Καζαντζάκη»: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο αγώνας του ανήφορου- Η έννοια του Θεού στη σκέψη του μεγάλου Κρητικού». 
Η θεολόγος Μαρία Χατζηαποστόλου (φωτ. αρχείου)
• Θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ρόδου και τη Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου, βασισμένα σε διαλόγους από τα έργα: «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», «Αναφορά στο Γκρέκο», «Ο Φτωχούλης του Θεού» και «Ασκητική», υπό το συντονισμό της υπεύθυνης της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος, κας Κλιάρη Ιωάννας και με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Φλώρου.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την ομιλία της θεολόγου Μαρίας Χατζηαποστόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails