Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΣΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Έργο του Στέλιου Φαϊτάκη

Ο Αλέξης Παπαχελάς έγραψε στην Καθημερινή άρθρο με τίτλο "Στην εποχή του Διαδικτύου", όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει:
Το Διαδίκτυο είναι ένας απεριόριστος χώρος ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και μία ανεξάντλητη πηγή πληροφόρησης. Η αναρχία που επικρατεί στο Διαδίκτυο το καθιστά σαγηνευτικό και κατά πολλούς διευρύνει τα όρια της δημοκρατίας γιατί δίνει βήμα στους πάντες. Ποιο είναι το πρόβλημα; Η χωρίς κανένα φίλτρο αναπαραγωγή ακροτήτων, παλαβών απόψεων, ψεύτικων ιστοριών, οι οποίες επηρεάζουν μεγάλες μάζες του πληθυσμού. 
Η δύναμη του Διαδικτύου έγκειται στην ταχύτητα της διάδοσης και στην πολύ μεγάλη διείσδυσή του. Υπάρχει πια ένας κόσμος που ζει στον κόσμο του Διαδικτύου, πιστεύει περίπου ό,τι βρίσκει εκεί και αντιμετωπίζει καχύποπτα οτιδήποτε άλλο. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με αυτόν τον κόσμο. Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, το ίδιο. Οι θεωρίες συνωμοσίας, τα ανακριβή κουτσομπολιά και τα ανακυκλωμένα «ρεπορτάζ» ριζώνουν βαθιά στο συλλογικό υποσυνείδητο και αποτελούν το καλύτερο λίπασμα για το «πάρτι τσαγιού» στις ΗΠΑ ή για διάφορα ακραία υπερλαϊκιστικά μορφώματα σε άλλες χώρες.
Τα όσα επισημαίνει ο Αλέξης Παπαχελάς είναι εύστοχα και κοινός τόπος, ταυτόχρονα, για όσους γνωρίζουν την παθολογία του ίντερνετ. 
Φυσικά, αυτά ισχύουν στο ακέραιο και στον θρησκευτικοεκκλησιαστικό χώρο, όπου αφθονούν τα οράματα, οι συνωμοσιολογίες, αλλά και οι ιταμές συκοφαντίες, οι ανυπόστατες κατηγορίες και όλα τα συναφή.
Απ΄ αυτή την άποψη είμαι υπέρ του λεγομένου "αντιρατσιστικού" νόμου -αρκεί τελικά να ψηφιστεί - μήπως και μαζευτούν λιγάκι οι ταλιμπάν -στο όνομα του Χριστού, αλίμονο! -του διαδικτύου.
Προσωπικά προτίθεμαι να αξιοποιήσω δεόντως τον νέο νόμο προς πάσαν σκολιάν κατεύθυνσιν.
Π.Α.Α.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη για ποια ιστολόγια χτυπά η καμπάνα?
Αυτό είναι ώρα για επίθεση στους αμετανόητους της Ορθοδοξοβλακείας.

Ανώνυμος είπε...

Δώσε δώσε γκάζι το χρειάζονται.
Να ανασάνουμε λίγο κι εμεις οι οικουμενιστές από τους ευλαβείς βλαμμένους, κατά γέροντα Παισιο.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει η αναφορά σου στον γέροντα Παΐσιο ,για πλύνε λίγο τό στόμα σου !

Ανώνυμος είπε...

Θα το φροντίσω, αν και χρησιμοποιώ γκολκέιτ ενισχυμένη για άσπρα δόντια και καθαρή αναπνοή!!!!
Βλέπεις, επειδή έμείς οι Οικουμενιστές έχουμε πολύ συχνές επαφές με τους Λεγάτους αλλά και τον ίδιο τον Ποντίφικα φροντίζουμε πάρα πολύ και για την εμφάνισή μας!
Πάντως απ΄ ό,τι βλέπω τραβάς αρκετό ζόρι για τα λόγια του γέροντα Παϊσίου! Έτσι ακριβώς το έλεγε.
Η προφορική παράδοση βλέπεις.
Ναι, οι ευσεβείς βλαμμένοι! Τώρα εάν νομίζεις ότι ανήκεις σ' αυτήν την κατηγορία λυπάμαι πολύ!
Πάντως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αρκεί να το θέλεις!!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ(ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) ; ΜΕΤΑ ΞΕΓΙΝΕ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ; ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ....

Related Posts with Thumbnails