Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ: "Μήν κάνετε πίσω"


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παρακολούθησε το Σάββατο 5 Απριλίου το απόγευμα, την εκδήλωση - αφιέρωμα στον λογοτέχνη Αλέξανδρο Μωραϊτίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Ο Αρχιεπίσκοπος έκλεισε την εκδήλωση συγχαίροντας τους συντελεστές, αλλά και τους ιερείς που επιμελούνται των προγραμμάτων του Πολιτιστικού Κέντρου για την όλη εργασία τους. Δεν παρέλειψε όμως να τους προτρέψει να μην κάνουν πίσω και να μη φοβηθούν τις τυχόν αντιδράσεις, γι' αυτή την σύζευξη Εκκλησίας και πολιτισμού που συντελείται μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές. 
Είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος προς τους υπευθύνους του Κέντρου φωτογραφίζοντας τους συντηρητικούς (δηλ. σκοταδιστές) του εκκλησιαστικού χώρου: 
"Μη περιμένετε να σας πούνε μπράβο. Θα σας κατηγορήσουν. Θα σας πουν για μοντέρνα πράγματα. [Θα σας πουν] Εσείς γίνατε για τη Λειτουργία, τον Εσπερινό. Τι δουλειά έχετε να κάνετε, Μωραϊτίδη, Παπαδιαμάντη. Αυτά θα τα κάνουν οι φιλόλογοι στα σχολεία. Δεν είναι δικό σας έργο. Αλίμονό μας, όμως, αν κάνουμε πίσω. Το κακό θα πάει χειρότερα. Κι αν υπάρξουν μερικοί που θα σας κοροϊδέψουν, θα σας περιφρονήσουν ή θα αντιταχθούν μη φοβηθείτε". 
Δείτε ολόκληρη την σχετική αναφορά του Αρχιεπισκόπου εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails