Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 2014 ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Προφητεύω, αγαπητοί συνοδίτες. 
Το 2014 που μπαίνει σε λίγες ώρες θα είναι - σε εκκλησιαστικό επίπεδο Ελλάδος - η συνέχεια του 2013, αλλά θα έχει μεγαλύτερη ένταση. 
- Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ θα εορτάσει πανηγυρικώς στην επαρχία του την 8η και την 9η Οικουμενική Σύνοδο, με απώτερο σκοπό να συγκαλέσει και μία 10η που θα καταδικάσει την "παναίρεση του Οικουμενισμού". Οι ομοφυλόφιλοι θα είναι, φυσικά, πάντα στην ημερήσια διάταξη, αφού η κυβέρνηση θα ξαναφέρει σε κάποια ευκαιρία το σύμφωνο συμβίωσης και ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς θα εξαπολύσει και πάλι τις απειλές για αφορισμό και πάει λέγοντας... 
- Το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς θα συνεχίζει να εκδίδει ...σεντόνια για να μας αποδείξει πόσο αιρετικοί είναι πολλοί εκ των ορθοδόξων ιεραρχών, κληρικών και λαϊκών, διανθίζοντας τη θεματολογία και με καμία μασωνία και τα τοιαύτα. 
- Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος θα συνεχίζει να εξαπολύει μύδρους εναντίον των ...αριστερόστροφων "αδελφών του" Σισανίου, Δημητριάδος και λοιπών, αλλά και να ολοφύρεται που χάνεται η Ελλάδα και κανείς δεν τη σώζει... 35 χρόνια αρχιερεύς εκείνος κάτι προσπάθησε, αλλά.... 
- Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας θα συνεχίζει απτόητος να διδάσκει το ποίμνιό του, με τα κυριακάτικα κηρύγματά του, για το πόσο δαιμονικός είναι ο Παπισμός και ο Πάπας, τον οποίο είναι ζήτημα αν γνωρίζουν οι ορεσίβιοι Αρκάδες. Γιατί ο ίδιος ο Πάπας σίγουρα δεν τους γνωρίζει και ούτε και θέλει να τους μάθει μάλλον... 
- Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Ανδρέας θα συνεχίσει ακάθεκτος να φωνάζει με όλο του το είναι για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου, η οποία δύο δεκαετίες τώρα - και παραπάνω - υπάγεται στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά εκείνος δεν θέλει να το συνειδητοποιήσει...
- Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ θα συνεχίζει να διαμαρτύρεται για το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά, φοβούμενος - φευ! - απο-ορθοδοξοποίηση της νεολαίας, η οποία μέχρι τώρα διαθέτει το ορθόδοξο φρόνημα που εκείνος τής έχει εμπνεύσει και δεν πρέπει να το χάσει! 
- Πολλοί άλλοι Σεβασμιώτατοι θα συνεχίσουν να μετακινούν λείψανα, εικόνες και άλλα ιερά κειμήλια από δω κι από κει, χάριν... Θου Κύριε! 
- Ο σεβαστός καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ θα συνεχίσει να μοιράζει πουλερικά και όχι μόνο. Και ψάρια, και ζυμαρικά, και όσπρια και μετρητά, φυσικά. Και θα τον ευχαριστούν άπαντες εν ενί στόματι! Και θα γεμίζουν ασφυκτικά οι αίθουσες όπου θα πραγματοποιεί τις θεόπνευστες ομιλίες του. 
Και όσοι αμφισβητούν κάπως τους παραπάνω - θεολόγοι και προσκείμενοι - θα συνεχίζουν να τους κατακρίνουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ή μιλώντας γι' αυτούς περιφρονητικά, αλλά επί της ουσίας... κιχ! 
Και θα περνάμε όλοι μας καλά και οι προμνημονευθέντες καλύτερα! 
Ευλογημένο το 2014!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ,ΧΟΙΚΑ.....
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΄14
ΑΛΑΤΖΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!!!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Τι να σου πω κ. Ανδριόπουλε μου!

Είσαι αχτύπητος!

Γνωρίζα ότι είσαι ο Θεοφιλέστατος Κολωνακίου και παντός μπονβιβερισμού αλλά ότι είσαι και προφήτης δεν το γνώριζα ομολογώ.

Δεν βαρυέσαι!

Αλλοι χαμογελούν από την αιωνιότητα, άλλοι προφητεύουν από το το De Capo και η ζωή συνεχίζεται.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά - Ο θεός να μας φωτίζει.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ/ Ε.Μ. είπε...

"ΑΙΜΑΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ"

Αφού η ίδια η ιστορία και δη η εκκλησιαστική είναι μια αιμάτινη πορεία -για να θυμηθούμε λίγο και τον μακαριστό καθηγητή Ματσούκα - δεν μένει παρά να αποδεχτούμε, όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το θρησκευτικό γεγονός της Σάρκωσης του Θεανθρώπου Χριστού, και τις όποιες παρεκτροπές και να δίνει ο καθείς τον αγώνα του από το δικό του μετερίζι!

Όταν αυτό γίνεται με αγαθή πρόθεση, τότε, σίγουρα, κάποια στιγμή κάτι θα λάμψει στον δύσβατο δρόμο της ζωής!

ΚΑΛΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ (Ε.Μ.)

Ανώνυμος είπε...

PROFHTEIAS ANDRIOPYLOU TO ANAGNVSMA, PROSXWMEN!

Ανώνυμος είπε...

Το διαβάζω τώρα, μετά από δύο χρόνια... Τραγικά επίκαιρο...

Related Posts with Thumbnails