Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Χαράλαμπο Στανίτσα, Θεοχάρη Μασσαρά και άλλους παράγοντες του Δήμου. 
Είναι ο πρώτος Δήμαρχος Πατρέων που επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Παρά το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη και η Πάτρα συνδέονται πνευματικά δια του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου (ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που μαρτύρησε στην Πάτρα), κανείς δήμαρχος της πόλης δεν είχε επισκεφθεί την Πόλη ως σήμερα. 
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς παρακολούθησε την μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης την περασμένη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Πατριάρχου Βουλγαρίας Νεοφύτου. Στην συναυλία αυτή έπαιξε και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων που φέρει το όνομα του ιδρυτή της: "Θανάσης Τσιπινάκης".


Ο Δήμαρχος Πατρέων απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση και επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ως δώρο - λιτό μα συμβολικό - δύο φωτογραφίες του Πατριάρχου (σε μία κορνίζα) από τις δύο επισκέψεις του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Πάτρα. 
Την φωτογραφική σύνθεση επιμελήθηκε ο Πατρινός φωτογράφος Γιάννης Μαραζιώτης. 
Περισσότερα στο Φως Φαναρίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς έπραξε ο φίλτατος Δήμαρχος! Του εχρειαζόταν μία Αποτοξίνωση....!

Related Posts with Thumbnails