Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΚΙΑΜΑΧΙΕΣ...


«Τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐμπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε;» 
Οι λόγοι αυτοί μου ήρθαν κατά νου όταν περιδιαβαίνοντας στο διαδίκτυο σε σελίδες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αντίκρισα σωρεία αποφάσεων διά των οποίων εγκρίνεται η λειτουργία διαφόρων (Χριστιανικών!) ευκτήριων οίκων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. 
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε τονίσει την ανάγκη επαγρύπνησης, ιδιαίτερα τώρα που μεγάλο ποσοστό του λαού μας πένεται, λόγω της δυσχερούς οικονομικής καταστάσεως στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, γιατί θα είναι πολλοί εκείνοι οι επιτήδειοι, οι οποίοι θα κοιτάξουν να επωφεληθούν και να αρπάξουν ψυχές, «αντί πινακίου φακής». 
Θα ήμασταν ευτυχείς αν διαψευδόμασταν, όμως δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν χαιρόμαστε με αυτό. Αναρωτιόμαστε όμως. Όλοι αυτοί οι μαχητές, οι αγωνιστές, οι ομολογητές θεολόγοι κληρικοί και λαϊκοί τι κάνουν; 
Πάλι στο διαδίκτυο περιδιαβαίνοντας μπορεί να συναντήσει κάποιος από αναθεματισμούς και εξορκισμούς έως δυναμικούς πολέμους και πύρινα κηρύγματα εναντίον του «επάρατου» Οικουμενισμού. Μία ενασχόληση διά της οποίας τεχνηέντως όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάλλουν ευθέως εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτού του ιδίου του Οικουμενικού Πατριάρχου ή εμμέσως βάλλοντας εναντίων όλων ημών των εις την αλλοδαπήν διακονούντων, στις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου.
Σεβασμιότατοι άγιοι αρχιερείς, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί κληρικοί και λαϊκοί όλοι εσείς όσοι ασχολείστε ευκαίρως-ακαίρως με τον δικό σας «Οικουμενισμό» μήπως είναι καιρός να ξαρματωθείτε, να αφήσετε τις σκιαμαχίες και να ασχοληθείτε με τα των «οικιών» υμών; Εκεί ξέρετε, δεν χρειάζονται ούτε αναθεματισμοί, ούτε καταγγελίες, ούτε πόλεμοι ούτε άλλου είδους άγριες καταστάσεις. Αγάπη χρειάζεται μόνο, αγάπη Χριστού και λίγο πατρικό και αδελφικό ενδιαφέρον.
Συγχωρέστε με για τις υποδείξεις, όμως νομίζω ότι έχω το δικαίωμα μια και εμμέσως ή αμέσως έχετε ασχοληθεί και μαζί μου, μια και έχω την τιμή να διακονώ σε επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας. Και δεν με ενοχλεί τόσο αυτό, όσο οι δυσκολίες που δημιουργούν οι παρεμβάσεις σας στην διακονία μου, μια και μεταξύ των άλλων «όπλων» που χρησιμοποιείτε είναι και το διαδίκτυο το οποίο δεν έχει σύνορα, σε κάποιες περιπτώσεις ούτε όρια, και ούτε βέβαια και στην περίπτωση της εισπηδήσεως εμπίπτει. 
Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης 
Αννόβερο-Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails