Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Σήμερα, μετά την τελετή έναρξης των εργασιών της 20ης Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, στην Αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πάσχα στη Χριστιανική Ανατολή» και η επίδοση των σχετικών βραβείων. 
Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού που προκήρυξε η Δ.Σ.Ο. και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ιστοσελίδα OrthPhotο.net από την Πολωνία, η οποία για χρόνια ασχολείται με φωτογραφίες και ιδιαίτερα του Ορθόδοξου χώρου.  Στον διαγωνισμό εστάλησαν πάνω από 1000 φωτογραφίες (1.098) από 228 φωτογράφους και στην έκθεση που στήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - και θα διαρκέσει από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2013 - εκτίθενται οι 80 καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού. 


Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για να παρουσιάσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά του εορτασμού της πιο σημαντικής γιορτής στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Μέσα από αυτό το διαγωνισμό οι διοργανωτές θέλησαν να δείξουν παραλλαγές του τρόπου εορτασμού της μεγάλης γιορτής του Πάσχα σε διάφορους Ορθόδοξους πολιτισμούς. 


Έτσι, σήμερα έγινε η επίδοση των βραβείων του διαγωνισμού από τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμα Sergey Zhelezniak. 
Το πρώτο βραβείο πήρε ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σωτηρόπουλος, αδελφός της Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, για την φωτογραφία του "Η σταύρωση του Χριστού - Μεγάλη Παρασκευή". 


Το δεύτερο βραβείο πήρε η φωτογράφος Gali Tibbon από την Ιερουσαλήμ, για το έργο της "Ιερουσαλήμ - Μεγάλη Παρασκευή". 
Η δουλειά της Tibbon ερευνά το θέμα της θρησκείας, εμβαθύνοντας στην πίστη μέσω προσκυνήματος και τελετουργιών, στο βάπτισμα στον  Ιορδάνη ποταμό, στο Χριστιανισμό στην Ιερουσαλήμ και στο Χριστιανισμό στην  Αιθιοπία. Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στη Μέση Ανατολή, η Tibbon έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε φημισμένα περιοδικά και εφημερίδες και εκτίθενται παγκοσμίως σε μουσεία, γκαλερί και φεστιβάλ φωτογραφίας. 


Το τρίτο βραβείο πήρε ο ρώσος Vladimir Nickolaevich Osintsev για την φωτογραφία "Κυριακή των Βαΐων". 
Ο φωτογράφος είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας της Ρωσίας. Το 2010, στον παν-ρωσικό διαγωνισμό "Πίστη στη Ρωσία" κέρδισε την 3η θέση. Το 2011, στο διεθνή διαγωνισμό "Berega" έλαβε τιμητική FIAP κορδέλα. Για πολλά χρόνια έχει συνεργαστεί με την Αρχιεπισκοπή Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 


Ο 1ος Έπαινος απονεμήθηκε στην Αναστασία Καρακατσάνη για την φωτογραφία "Λιτανεία του Επιταφίου" και ο 2ος Έπαινος στον Aleksa Stojković (Σερβία) για την φωτογραφία  "Άρατε πύλας".
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails