Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Tο πρόγραμμα "Ενορία εν δράσει..." του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με καθημερινές εκδηλώσεις για δύο μήνες τώρα (!) - κι αυτό είναι νομίζω πρωτοφανές για μια ενορία, πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή στην Ασία. 
Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάτι τι γι' αυτό το απίθανο έργο που συντελείται εκεί, αθόρυβα, με συνέπεια και χωρίς φυσικά φόβο του μικρού ποιμνίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριο. 
Ο Πειραιώτης την καταγωγή και γέννημα θρέμμα της Ενορίας της Ευαγγελίστριας Μητροπολίτης Νεκτάριος, με την διακονία του στην Άπω Ανατολή αποτελεί - και δικαίως - το καύχημα της Πειραϊκής Εκκλησίας στο χώρο της ιεραποστολής. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πριν από ένα χρόνο χειροτόνησε και τον αυτάδελφο του Σεβ. Νεκταρίου, τον μέχρι τότε πρωτοσύγκελλό του στην Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ Κωνσταντίνο, και τον κατέστησε, ψήφοις κανονικαίς  της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, πρώτο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης. 
Από τον Πειραιά η ξυνωρίς των αυταδέλφων στην Ασία!... Από την ασφάλεια στην απόλυτη ανασφάλεια. Για όποιον, φυσικά, καταλαβαίνει το άλμα το μεγαλύτερο από τη φθορά. 
Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος αυτή την περίοδο είναι μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Διαβάστε στο Φως Φαναρίου την ομιλία του κατά την Θρονική Εορτή του Αγίου Ανδρέου στο Φανάρι.
Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την περσινή επίσκεψη και ομιλία του Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ Νεκταρίου στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails