Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Με αφηγήτρια την Ιουλίτα Ηλιοπούλου σήμερα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη


φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός
Σήμερα το μεσημέρι στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, στο κέντρο της Αθήνας, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου αφηγήθηκε την πρώτη ιστορία από το πρόσφατο βιβλίο της «Άλλο και τούτο» (εκδ. Ύψιλον), που φέρει τον τίτλο «Βάγια Κουκουβάγια».
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, παρουσία δεκάδων  μικρών φίλων της, αφηγήθηκε με τρυφερότητα το παραμύθι της αυτό μαζί με εικόνες και ήχους του δάσους, χρησιμοποιώντας πνευστά και κρουστά, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, με τα οποία βρισκόταν σε συνεχή διάλογο.

Το βιβλίο της «ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ!»  απαρτίζουν τρία παραμύθια που βλέπουν το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο. Η υιοθεσία, η αγάπη των φαινομενικά αταίριαστων, η αφοσίωση στην τέχνη είναι οι θεματικοί άξονες, ενώ και τα τρία παραμύθια προτείνουν μια γραφή μυητική στην ποιητική έκφραση με ρυθμούς και εσωτερικές ρίμες.
Δείτε περισσότερα σε παλαιότερη ανάρτηση της Ιδιωτικής Οδού εδώ.
Για το βιβλίο της αυτό αλλά και τη σχέση της με τα παραμύθια γενικότερα η Ιουλίτα Ηλιοπούλου μίλησε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ζέττας Ζάχου "Πατρινός είσαι και φαίνεσαι" στο Σκάι Πάτρας. 
Υπενθυμίζεται ότι τα παραμύθια της «Τι Ζητάει ο Ζήνων;» (2004, Κρατικό βραβείο παιδικού βιβλίου) και «Η Πράσινη Σκουφίτσα» (2008) σε μουσική Άλκη Μπαλτά και Γιώργου Κουρουπού αντίστοιχα, έχουν παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails