Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΝΙΟ ΤΟΥ SER


Ο κ. Ναρσής Σαμπαζιώτης, με αφορμή διάφορα "χριστόνια" ιστολόγια έγραψε ένα εύστοχο σχόλιο, στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει:
Στο CERN, λοιπόν, ανακάλυψαν το μποζόνιο του Χίγκς και «σιγά τα ωά» θα πει δικαιολογημένα κάποιος. Στην Ελλάδα, κάποιοι «καθαροί» και «ακραιφνείς» χριστιανοί, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν ένα ασύλληπτο επιστημονικό άλμα, το κορυφαίο ίσως επίτευγμα ιατρικής καινοτομίας και πρωτοποριακής τεχνολογίας απο την εποχή του Ιπποκράτη. Οι εν Ελλάδι νεο-ζηλωτές ανακάλυψαν το αυθεντικό σωματίδιο του Θεού, το περίφημο χριστόνιο του Ser (πρόκειται για σύντμηση του ουσιαστικού Σερ-αφείμ, όνομα του μητροπολίτου Πειραιώς, στον οποίο ανιχνεύθηκε για πρώτη φόρα, σε μεγάλες ποσότητες, το χριστόνιο). 
Θα ήταν πνευματικά επωφελής για την Εκκλησιαστική κοινότητα να γνωρίζει τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, συγκεντρωμένα σε μία περιοδική έκδοση, που θα κυκλοφορεί ως ένθετο του (Υπερ)Ορθόδοξου Τύπου. Σε ειδικές περιπτώσεις δε, π.χ. πριν την εκλογή νέου επισκόπου ή την χειροτονία πρεσβυτέρου, θα ακολουθεί έκτακτη έκδοση, η οποία θα περιέχει τα πορισμάτα απο τις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις των υποψήφιων κληρικών. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν πολλοί «πιστοί» από την αγωνιώδη αναζήτηση των πολύτιμων πληροφοριών που βρίσκονται διάσπαρτες στο αχανές διαδίκτυο. Τέλος, θα σας πρότεινα να συνεργαστείτε με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το οποίο μέσα από το ανιχνευτικό πρόγραμμα νεογνών -γνωστού ως screening - ελέγχει προληπτικά τα βρέφη για ορισμένες γενετικές ή μεταβολικές διαταραχές. Με την κατάλληλη προσαρμογή του test, μετά φυσικά και από τις δικές σας επιστημονικές υποδείξεις, θα καταστεί δυνατόν να ανιχνεύεται στο αίμα των νεογνών και το χριστόνιο συν των άλλων νοσημάτων. Έπειτα, τα αποτελέσματα του test θα αποστέλλονται στις μητροπόλεις και από εκεί θα μοιράζονται στις κατά τόπους ενορίες. Όσοι φέρουν το συγκεκριμένο σωματίδιο στο αίμα τους θα γίνονται μέλη της Εκκλησίας, ενώ όσοι πάσχουν από έλλειψη, θα διώκονται.  
Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο στη Σερμύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails