Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΨΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ "ΑΛΗΣΤΟΣ" ΤΟΥ Κ. ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Οι εκδόσεις «διαπολιτισμός» σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, την Ένωση Κυπρίων Ν. Αχαΐας, το Σύνδεσμο Αχαΐας Κύπρου «Αχαιών Ακτή» και το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουλμπασάκου «Άληστος – Όταν γυρίσεις να χαμογελάς». 
Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για απόψε και ώρα 21.00 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ευανθία Στιβανάκη Επίκουρος καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών - σκηνοθέτης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τ. Διευθυντής Γυμνασίου Αρσακείου Πατρών και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος Θεολόγος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρακόπουλος. 
Το «Άληστος – Όταν γυρίσεις να χαμογελάς» είναι η ιστορία μιας πολύτεκνης κυπριακής οικογένειας που αρχίζει το 1957 και τελειώνει το 2004 την ημέρα του δημοψηφίσματος του Σχεδίου Ανάν. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας: «Είναι η Κύπρος με τα μάτια ενός Ελλαδίτη, που αγάπησε το νησί και τους ανθρώπους του, για την ομορφιά τους, τα πάθη τους, και την παλικαριά τους». Δεν προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία, αλλά να υπενθυμίσει σε όλους μας μια εποχή που έχει σημαδέψει τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας και ότι, τίποτα δεν έχει τελειώσει… Όσο υπάρχει το μισό, υπάρχει ελπίδα κάποτε να ανακτηθεί και το άλλο του μισό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails