Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Όπως πληροφορηθήκαμε, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η παρουσίαση του βιβλίου του π. Δημητρίου Στανιλοάε, "Η νίκη του Σταυρού", το Σάββατο του Λαζάρου 6 Απριλίου 2012, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην ιστορική και προσφάτως ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, δωρεά του αειμνήστου ακαδημαϊκού και πρωθυπουργού Σωτηρίου Κροκιδά (εκ Κιάτου Κορινθίας). 
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δικηγόρος Πέτρος Θωμαΐδης. 
Ο θεολόγος και ιστορικός, υποψήφιος διδάκτωρ θεολογίας Πανεπιστημίου Winchester, Λάμπρος Ψωμάς, μεταφραστής του βιβλίου, παρουσίασε με συντομία τη ζωή και τη θεολογική συμβολή του συγγραφέα, του μεγάλου αυτού Ρουμάνου θεολόγου και κληρικού, και την εμπειρική σχέση του με τον Σταυρό και την αγάπη του Χριστού. 
Η θεολόγος και εκπαιδευτικός, υποψηφία διδάκτωρ θεολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα, εκδότρια των εκδόσεων Μαΐστρος, μίλησε για τη σημασία της ρουμανικής Ορθόδοξης θεολογίας και τους λόγους που ώθησαν τον "Μαΐστρο" στο να εκδόσει το συγκεκριμένο βιβλίο, με παρότρυνση του π. Βασιλείου Θερμού. 
Τέλος, ο διδάκτωρ θεολογίας, νομικός και εκπαιδευτικός Αθανάσιος Παπαθανασίου, αρχισυντάκτης του θεολογικού περιοδικού "Σύναξη", παρουσίασε με λόγο οξυδερκή και ουσιαστικό, το περιεχόμενο της σταυρικής θεολογίας του π. Στανιλοάε, καθώς και τις προεκτάσεις της και τη σημασία της για τον σύγχρονο άνθρωπο. 
Την εκδήλωση έκλεισε με την όμορφη και ζεστή προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails