Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΕΡΓΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΝΑΣΣΟ"


 Η Ε λ λ η ν ι κ ή Β υ ζ α ν τ ι ν ή Χ ο ρ ω δ ί α, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτού της Λυκούργου Αγγελόπουλου, θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή συναυλία την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.30 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" (πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση).
Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία θα ερμηνεύσει τρία έργα του Οσίου Ιωάννη Του Κουκουζέλη του Μαΐστορος (14ος αι.) στην εξήγηση του Διδασκάλου Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας (+1840), τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην εποχή μας: Δύο παλαιά στιχηρά από την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων (Τάδε λέγει Ιωσήφ, ηχ. πλ.δ' και Ούτος ο Θεός ημών, ηχ. πλ.β'), τα οποία καλλώπισε ο Κουκουζέλης, και ένα κράτημα σε ήχο πλ. α', το λεγόμενον αηδονάτον.
Η ΕΛΒΥΧ έχει μακρά θητεία στην ερμηνεία μαθημάτων του Ιωάννη Κουκουζέλη. Έχει ηχογραφήσει, έχει εκδώσει, έχει παρουσιάσει συναυλιακά μερικά από τα περίφημα μαθήματά του. Τώρα επανέρχεται φέρνοντας στην επιφάνεια νέο μουσικό υλικό, πραγματικό θησαυρό!
Η εκδήλωση της 12ης Δεκεμβρίου πραγματοποιείται και με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

1 σχόλιο:

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Εὐχαριστοῦμε κε Ἀνδριόπουλε. Ὅταν μᾶς λέτε τέτοια εἶστε σκέτη γλύκα.

Νὰ δημοσιεύετε ὅμως καὶ τὰ σχόλιά μας, ὅταν αὐτά εἶναι πικρά γιὰ σᾶς.Ἀδελφός εἶστε,ὄχι ψευδάδελφος θέλω νὰ πιστεύω.Ἀπὸ ἀγάπη μιλᾶμε καὶ γράφουμε. Ὁπλίτη τῆς παρατάξεως Κυρίου σᾶς θεωροῦμε.

Related Posts with Thumbnails