Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!


Το Διεθνές Συνέδριο για τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, το οποίο διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος δεν τίμησε απλώς τον Μητροπολίτη Περγάμου, αλλά συνέβαλε στον πλουτισμό της Θεολογίας μας.
Αναλυτικά δείτε εδώ.
Το επίπεδο των εισηγήσεων ήταν υψηλό και ο διάλογος μετά από κάθε συνεδρία φώτιζε πτυχές του θεολογικού έργου του τιμώμενου, το οποίο έχει επηρεάσει όχι μόνο την Ορθόδοξη αλλά την καθόλου χριστιανική θεολογία.
Ένα τέτοιο έργο και μια τέτοια προσωπικότητα δεν είναι δυνατόν, φυσικά, να είναι αρεστά στους "ορθόδοξους ταλιμπάν", οι οποίοι θέλησαν με την αυτοπρόσωπη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του συνεδρίου να διαδηλώσουν πόσο "μιαίνονται" από την θεολογία του Μητροπολίτη Περγάμου. Οι δυστυχείς...
Ας σημειώσω εδώ, για την ιστορία και μόνο, δύο ακόμη τινά:
1) Σε κείμενο που διένειμαν οι αντιτιθέμενοι στο συνέδριο και στην τιμητική εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Περγάμου (κάτι σωματεία που ακούν στο όνομα Κοσμάς Φλαμιάτος και Αγωνιστικός Σύλλογος Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης) χρησιμοποιούν το όνομα του π. Δημητρίου Μπαθρέλλου ως δήθεν ενός από τους θεολόγους που κατηγορούν τον Περγάμου για αίρεση (!) κ.λπ. Στην τιμητική εκδήλωση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος ανακοίνωσε και επισήμως την σύνθεση του εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και ανάμεσα στα μέλη του είναι και ο εκλεκτός θεολόγος  π. Δημήτριος Μπαθρέλλος, ο οποίος ήταν εξάλλου και εισηγητής στο συνέδριο! Και
2) Σε οργισμένη ανοιχτή επιστολή του κάποιος κ. Ντε Τζόρτζιο προς τους π. Γ. Μεταλληνό, π. Θ. Ζήση, Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, Σύναξη Κληρικών και Μοναχών, κ.λπ., τους μέμφεται και τους κατηγορεί ότι παρότι τους πρότεινε να οργανώσουν αντιεκδήλωση στο Βόλο για τον Μητροπολίτη Περγάμου, αυτοί επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες, δεν τόλμησαν να προχωρήσουν και έτσι δεν υπήρξε από την πλευρά των "αντι-οικουμενιστών" απάντηση στην "οικουμενιστική" πρόκληση της Ακαδημίας του Βόλου!...
Συμπέρασμα: όσο οι σοβαροί θεολόγοι δεν αποκηρύσσουν τέτοιου είδους αστειότητες, θα δέχονται και τις μομφές των αιτούντων κεφαλάς επί πίνακι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την τύχη των λαμόγιων του Πασοκ θα χετε κι εσείς οι ταλιμπάν του οικουμενισμού!Ήδη ο εκλεκτός σας Ιερώνυμος Λιάπης έχει φθάσει στο ναδίρ της δημοτικότητάς του!Ο κόσμος άρχισε να ξυπνάει!

Ανώνυμος είπε...

Τι σχόλια διαβάζουμε Θεέ μου, έλεος

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος αμέθυστος σχολιάζει αυτή την ανάρτηση σου ως εξής:

Σχόλιο: Αγαπητέ γνωρίζουμε ότι σε γοητεύει η χρυσοστόλιστη Εκκλησία και φυσικώς μισείς αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν ότι μόνο κατανυκτική ακολουθία μπορεί να συνοδεύσει την προσευχή μέχρι τα δώματα του Κυρίου. Φαίνεται να ξέχασες πώς ποτέ στην ιστορία της Εκκλησίας σοφός δέν υπήρξε πιστός και θεολόγος. Πώς αυτοί οι κάποιοι Ντε Τζιόρτζιο υπερασπιζονται την πίστη μας, η οποία παραμορφώνεται απο τους ημιμαθείς της κάθε εποχής. Διότι αγαπητέ ο κ. Ζηζιούλας και ο κύκλος του δέν καταλαβαίνουν απο φιλοσοφία.
Θα σου προσφέρουμε ένα μικρό δώρο. Το δέντρο μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι το άνθος, μπορεί να βγάλει πανέμορφα και άπειρα άνθη. Αλλά καρπό απο μόνο του δέν μπορεί να βγάλει. Χρειάζεται αγαπητέ μου τον άνεμο, ο οποίος δυστυχώς όπου θέλει πνεί, για να βγάλει καρπό. Και η θεολογία του Ζηζιούλα θα μείνει στείρα και άκαρπη όπως είναι όλοι οι εχθροί του Κυρίου. ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Γι' αυτό και η δημιουργικότης δέν συνεχίζεται στην σωτηρία και στη θέωση παρ'όλες τις διαβεβαιώσεις του Ζηζιούλα ή και του Λουδοβίκου.
Γνωρίζοντας ότι είναι δώρο άδωρο διότι, εκκλησιαστικά φίλε είσαι "αλάλητο πουλί" όπως λέει και ο λαός μας. Ελπίζοντας όμως στο θαύμα.
Αμέθυστος
http://amethystosbooks.blogspot.com/2011/11/blog-post_2616.html
θα απαντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΠΑΤΕΡΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ, ΚΤΛ ΚΤΛ" ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ. ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Related Posts with Thumbnails