Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Σήμερα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, παραμονή της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Πηγής Λυκούδη υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται παρουσία της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Α΄ για να τιμηθούν οι επέτειοι των είκοσι χρόνων Πατριαρχικής Ποιμαντορίας του και των πενήντα χρόνων Εκκλησιαστικής Διακονίας που συμπληρώνονται το 2011.
Με τη μουσική της Πηγής Λυκούδη θα ζωντανέψουν οι στοίχοι των ποιητών μας Κωστή ΠΑΛΑΜΑ, Γεωργίου ΔΡΟΣΙΝΗ, Ζαχαρία ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ποιητών που μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης αποδελτίωνε τα ποιήματά τους στην μαθητική προσωπική του ανθολογία, καθώς και των Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ, Γιάννη ΡΙΤΣΟΥ, Νικηφόρου ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, και των σύγχρονων ποιητών – στιχουργών Λευτέρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φίλιππου ΓΡΑΨΑ, και Γ. Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Κάσσαρης και Νίκος Καρακαλπάκης.
Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι μουσικοί της «ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς στα έγχορδα, και Δημήτρης Κουζής στο βιολί.
Περισσότερα διαβάστε στο Φως Φαναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails