Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ



Αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου στo πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18.30 στο χώρο του Αναγνωστηρίου και θα περιλαμβάνει μουσικά happenings με συγκροτήματα μουσικής δωματίου, καθώς και έθνικ αλλά και τζαζ παρεμβολές. Πριν από τα έργα θα γίνουν σύντομα, κατατοπιστικά σχόλια από τους μουσικολόγους της Βιβλιοθήκης, ενώ θα παρουσιασθεί και ενδιαφέρον υλικό από την συλλογή της.
Παράλληλα, στην Αίθουσα Διδασκαλίας, παιδιά 6 έως 12 ετών (μέχρι 50 συμμετοχές) θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια γιορτή για τη μουσική», το οποίο θα περιλαμβάνει βίντεο, εικόνες και παιχνίδια με μουσικά όργανα.
Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Camerata Junior στην πρώτη της εμφάνιση στο ευρύ κοινό. Αμέσως μετά το Μέγαρο γιορτάζει τα είκοσί του χρόνια με ορχήστρες στον κήπο αλλά και ένα μεγάλο πάρτι αργά το βράδυ.


Αναλυτικά το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών ΧΡΩΣΕΙΣ
Σπυρίδων Ξύνδας Ο Υποψήφιος Βουλευτής (επιλογές)
Αλέκος Ξένος Κύπρος
Νίκος Σκαλκώτας Ελληνικοί Χοροί (επιλογή): 1) Αρκαδικός, 2) Κλέφτικος
Σχόλια: Βάλια Βράκα
Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών «Αίολος»
Denes Agay Πέντε Εύκολοι Χοροί
Σχόλια: Ειρήνη Κρίκη
Συγκρότημα Ιρλανδικής Μουσικής ΚΕΛΤΟΙ
Dans en Dro, Red Bearded Johnny
The Longford Weaver, Christmas Eve Song
Crested Hens
Σχόλια: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης
Αλέξανδρος Χρηστίδης, κρουστά / Νατάσσα Τζαμιάν, κλαρινέτο
Τζαζ jamming session
Σχόλια: Μαριάννα Αναστασίου
Encardia
Τραγούδια από την ελληνόφωνη παράδοση της Κάτω Ιταλίας
Camerata Junior
Επιλογή από το ρεπερτόριό τους (Ottorino Respighi, Georges Bizet, Gustav Holst)

Παράλληλα, από τις 18:30 και μέχρι τις 20:00, τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα απασχοληθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μια γιορτή για τη Μουσική» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης και θα συντονίσουν οι Gabriella Spanò και Ειρήνη Χρυσαδάκου. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:50. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται 1 ώρα πριν την εκδήλωση (17:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails