Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ


Μνήμη των φωτιστών των Σλάβων, των αγίων αδελφών ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο, και η Εκκλησία της Ρωσίας πανηγυρίζει, αλλά και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος άγει τα ονομαστήριά του.

Με αφορμή τη μνήμη των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Ρωσία τέτοια εποχή οι Ημέρες των Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού.

Απόψε το βράδυ, στο πλαίσιο αυτών των εορτασμών, στο Κρεμλίνο θα λάβει χώρα μια μεγάλη συναυλία μουσικής, εκκλησιαστικής και όχι μόνο.

Στη συναυλία αυτή θα συμμετάσχουν περίφημες ρωσικές χορωδίες, αλλά και χορωδίες από άλλες χώρες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η διεθνώς γνωστή Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία του Λυκούργου Αγγελόπουλου. Η ΕΛ.ΒΥ.Χ. θα ερμηνεύσει το περίφημο Κράτημα του μεγάλου βυζαντινού μαϊστορος Ιωάννη Κουκουζέλη, σε ήχο α'.

Αλλά στην αποψινή συναυλία υπάρχει και μία ακόμη ελληνική συμμετοχή. Αυτή του τραγουδιστή Δώρου Δημοσθένους, ο οποίος θα αποδώσει το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη "Μάνα μου και Παναγιά".

Τη συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε online στην διεύθυνση του χορωδιακού φεστιβάλ απόψε στις 19:45.

Να σημειωθεί ότι στη Μόσχα για τους εορτασμούς αυτούς βρίσκεται και αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την οποία αποτελούν ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και ο Μ. Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Βησσαρίων.

φωτό αρχείου: Η ΕΛ.ΒΥ.Χ. στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Μάρτιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails