Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο intv. gr - amen. gr ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αγαπητοί συνοδίτες, αναφέρεται στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, του οποίου χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος και υπηρέτησε στην Αυστραλία μόλις ένα έτος (2001), ως εξής:
Ἔχω τὴν μεγαλειώδη τιμὴ νὰ ἕλκω τὴν ἀρχιερωσύνη μου …ἀπὸ τὸν Παναγιώτατο Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη Βαρθολομαῖο… τῇ προτάσει τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ. Στυλιανοῦ —εἰλικρινῶς τὸ λέω αὐτὸ μὲ συγκίνηση βαθειά— Πατρός μου καὶ εὐεργέτου μου, διϊστορικῶς καὶ διαχρονικῶς, ἄσχετα ἂν βρίσκομαι ὑπὸ τὸ ὁμοφώριό του ἢ ὄχι, ὁ Αὐστραλίας Στυλιανὸς θὰ εἶναι γιὰ μένα ὁ Πατέρας μου καὶ ὁ εὐεργέτης μου...

Αξίζει, νομίζω, να υπενθυμίσουμε εδώ τι είχε γράψει στην εφημερίδα
Το Βήμα της Εκκλησίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (Μάρτιος 2006) ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός για την περίπτωση του Μητροπολίτου Πειραιώς. Ο κ. Στυλιανός είχε στείλει επιστολή προ της εκλογής του κ. Σεραφείμ στον Πειραιά σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζητώντας τους ουσιαστικά να μην τον ψηφίσουν. Γράφει λοιπόν:

Εκθέτοντας πάντως και δημοσιοποιώντας αδιάψευστα πειστήρια (από το επίσημο Υπηρεσιακό Αρχείο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας) περί του τρόπου με τον οποίο μας επαγίδευσε εις το να μας υποκλέψει το ιερώτατο Επισκοπικό αξίωμα ο εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος ενσκήψας τραγικός τσαρλατάνος Αρχιμ. Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, δεν είχαμε την αξίωση, μήτε ασφαλώς την αφέλεια να πιστεύσουμε, ότι θα εματαιώναμε την ως ‘άριστα’ ενορχηστρωμένη από τους πρωτεργάτες της «Χρυσοπηγής» εκλογή του, εις την Μητρόπολη Πειραιώς.
Έπρεπε όμως να μάθουν και να ξέρουν ποιόν επί τέλους εκλέγουν με τόσες τυμπανοκρουσίες και ασυναγώνιστον από άλλον συνυποψήφιο (!), για να μην μπορούν να επικαλεσθούν αργότερα άγνοια ή δήθεν παραπληροφόρηση. Εφ’ όσον δηλαδή εις ένα έκαστο των μελών της εν Αθήναις συνελθούσης Συνόδου της Ιεραρχίας εστάλη με φαξ, τουλάχιστον εβδομάδα προ των εκλογών, από την δική μας υπεύθυνη πηγή η σχετική ενημέρωση, θα περιμέναμε το ολιγώτερο κάποιον προβληματισμό ανησυχίας, ή να εζητείτο −από μερίδα έστω των σεβομένων την θρυλούμενη «εν Αγίω Πνεύματι εκλογή» Ιεραρχών− στοιχειώδης έλεγχος των καταγγελλομένων. Μη λησμονούμε άλλωστε ότι ακόμη και κατά την ύστατη στιγμή προ της χειροτονίας (σε όποιο βαθμό της Ιερωσύνης, πόσο μάλλον του Επισκόπου!), εάν ήθελε εγερθεί δημόσια και αξιόπιστη αντίρρηση, επιβάλλεται ο σχετικός έλεγχος αμέσως, ώστε να θεωρείται όντως «λαοπρόβλητος» και «θεοπρόβλητος» ο χειροτονούμενος, «ίνα μη υπό αναξίων τα θειότατα τελεσιουργώνται» (όπως δικαίως απαιτεί η «Συμμαρτυρία του Πνευματικού», ήδη από την εις Διάκονο χειροτονία).
Εξ όσων όμως εδημοσιεύθησαν μέχρι στιγμής στα επίσημα Δελτία ειδήσεων, τέτοια ευαισθησία δεν φαίνεται ούτε κατά διάνοια να πέρασε από τις συνειδήσεις των εκλεκτόρων, έστω και ενός για δείγμα! Αντιθέτως, 2 επί 72 ή 74 εκλεκτόρων Μητροπολιτών έλαβεν, ο άλλοτε ‘αποδιοπομπαίος’ και περιφρονούμενος, ψήφους 63, ως ανεγράφη!
Αυτό είναι ατυχώς το κλίμα που κατορθώνει να επιβάλει ισοπεδωτικά ή ‘ενός ανδρός Αρχή’ εις τον ιερώτατο θεσμό της Εκκλησίας που ονομάζομε από τους Αποστολικούς χρόνους ‘Σύνοδο’, και είναι ως γνωστόν, συνώνυμος του όρου ‘Εκκλησία’!
Και διερωτάται κανείς, με δικαιολογημένη αγανάκτηση, πώς είναι δυνατόν να λησμονούν και να αποπιούνται τις εν προκειμένω τρομερές ευθύνες των, όχι μόνον οι Επίσκοποι (οι πρώτοι πάντως ένοχοι και υπεύθυνοι!) αλλά και τα μέλη όλων των άλλων συλλογικών Σωμάτων στις διάφορες τάξεις του λαού του Θεού (Θεολογικές Σχολές, Μοναστήρια, ιδίως του Αγ. Όρους, πολυάνθρωπες Ενορίες και πλείστες όσες Χριστιανικές Αδελφότητες, κ.ἄ.;).
Αντιθέτως, οι εν Ελλάδι και εν Αυστραλία Δημοσιογράφοι, έσπευσαν εντόνως εντυπωσιασμένοι από τις γενόμενες αποκαλύψεις μας− να ζητήσουν εκτενέστερη ενημέρωση, πράγμα όμως που επιμελώς αποφύγαμε, παραπέμποντας όλους μόνο εις όσα περιέχει η έκδοση του ‘ΒΗΜΑΤΟΣ της Εκκλησίας’. Τα αυτά πρέπει να λεχθούν και για πλήθος πιστών, Κληρικών και λαϊκών, που ζητούσαν επειγόντως την Εφημερίδα μας.
Θα μπορούσαμε βέβαια και άλλα βαρυσήμαντα τεκμήρια να παρουσιάσουμε, τα οποία χαρακτηρίζουν εις το διηνεκές το γενικό ήθος και την ψυχοπαθολογική κατάσταση του νέου Μητροπoλίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελοπούλου. Δεν το πράττομε όμως, διότι με όσα ήδη κατηγγείλαμε εδώ, εδόθη επαρκής απάντηση εις τους εν Ελλάδι ‘διαπορούντας’ πώς έγινε εν Αυστραλία Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως ο περιπετειώδης Αρχιμανδρίτης.

Στη συνέχεια του συγκεκριμένου άρθρου ο Αυστραλίας Στυλιανός αναφέρεται στην περίπτωση του αφορισμένου Ν. Σωτηροπούλου και στην δική μας παρέμβαση για το θέμα στην Ι. Μονή Γηροκομείου Πατρών.
Διαβάστε εδώ.


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Παναγιώτη Χριστός Ανέστη!Η παρα-
πομπή νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέ-
ρος της είναι άσχετη με τον Πειραι-
ώς ασχολούμενη κυρίως με τον κ.
Ν.Σ.!Μήπως θα μπορούσατε να μας δώ-
σετε και το Α΄όπου μάλλον θα ομιλεί
περί του Περαιώς,γιατί αυτόν αφορά το αναρτηθέν σχόλιο όχι τον κ.Ν.Σ.
Αναμένομεν!!Επίσης μου είναι ΑΔΙΑΝΟ
ΗΤΟ να υπάρχει άνθρωπος δυνάμενος να"υποκλέψει" την ιερωσύνη και δη
τον γ΄ βαθμό της!Σαν να μη μας τα λέει και τόσο καλά ο σεβ. κ.Στυλια-
νός Κοκκινάκης!!Όσο για τον ψυχοπα-
θολογικό κόσμο του κ.Σεραφείμ μετά
ένα ολόκληρο χρόνο τον ανεκάλυψε;
Ευελπιστώ να τύχουν ΟΛΑ αυτά απαντή
ήσεως και εκ της "alterius partis"!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διερωτώμαι σε ποίο "εκκλησιαστικό" κλίμα να έλαβε άραγε το πρώτον την Ιερωσύνη ο νυν Πειραιώς.....

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κι εγώ διερωτώμαι ποιος τροφοδοτεί αυτές τις αναρτήσεις κατα του Πειραιώς και του Ζήση.

Μήπως λέμε μήπως είναι ο γνωστός ....

Ανώνυμος είπε...

Το Α΄μέρος εδώ:

http://www.greekorthodox.org.au/downloads/files/greek/vema/2006/02VEMA06G

Ανώνυμος είπε...

Και το Γ΄μέρος εδώ:

http://www.greekorthodox.org.au/downloads/files/greek/vema/2006/05VEMA06G

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη τους έκανες να τρέχουν!!!
Ο Τελεβάντος σου αφιερώνει ολόκληρη ανάρτηση

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/05/blog-post_01.html

Και ο Τσολογιάννης στην Αποτείχιση το ίδιο
http://apotixisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_02.html#comments

Χάσανε τον ύπνο τους!!!!

Είμαι σίγουρος ότι και συ διασκεδάζεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε κουταμάρες... και μάλιστα πασχαλιάτικα! γιατι δεν διδάσκεστε τίποτα και απο πουθενά λεβεντόπαιδα; Χριστός Ανέστη

Ανώνυμος είπε...

δεν βλέπω να δίνεται απάντηση στο β' σχόλιο...why?

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εμένα η ερώτησή μου είναι αν η πηγή των πληροφοριών του κ. Ανδριόπουλου με στοιχεία εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση και του Σεβασμιότατου Μητορπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι καρπός δικής του έρευνας
ή αν του στάληκαν ανώνυμα ή επώνυμα από τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη;

Ανώνυμος είπε...

Μερικά σχόλια
α)Είναι προφανές ότι τότε, λόγω του δυναμισμού και των δύο (Στυλιανού και Σεραφείμ) η συνεργασία δεν καρποφόρησε. Εντούτοις, με τόσες κατηγορίες εναντίον του και με δεδομένη την προσπάθεια του Αυστραλίας να αποτρέψει την εκλογή του στη Μητρόπολη Πειραιώς είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο Σεραφείμ γιατί δείχνει ότι δεν κρατά κακία.
β) Η σειρά των τριών άρθρων του Αγίου Αυστραλίας στρέφεται εναντίον και άλλων προσώπων και δεν αφήνει ασχολίαστο ούτε το Πατριαρχείο. Αν αληθεύουν όσα αναφέρει, γιατί το Πατριαρχείο δεν τιμώρησε τον Άγιο Πειραιώς; Και γιατί κ. Ανδριόπουλε δεν αναφέρεστε στις κατηγορίες του για τους μητροπολίτες Ιωσήφ, Αμβρόσιο, τον μακαριστό Χριστόδουλο;
γ) Με την άποψη του Αγίου Αυστραλίας περί Ουνίας και Παπικών συμφωνείτε;
δ) Γιατί τόσο πάθος εναντίον του Σεραφείμ κ. Ανδριόπουλε; Δοκιμάστε να του μιλήσετε. Στο κάτω -κάτω το μόνο που έχει σημασία είναι η σωτηρία της ψυχής όλων μας και η αποφυγή σκανδαλισμού.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εξακολουθώ να μην έχω απάντηση αν οι πληροφορίες για τον Αγιο Πειραιώς και τον π. Θεόδωρο Ζήση είναι καρπός προσωπικής έρευνας του κ. Ανδριόπουλου ή αν του εστάλησαν με επώνυμο ή ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη.

Ανώνυμος είπε...

Mαταια περιμένεις απάντηση απ' τον Ανδριόπουλο κύριε Τελεβαντε. Δεν βλέπεις ότι δεν απαντάει σε κανένα μας; Και λογοκρίνει κιόλας.
Όμως, απ' όσο τον παρακολουθώ δεν φαινεται να έχει σχέση με τον Μελέτιο. Άλλωστε το κείμενο του Αυστραλίας το ξέρει γιατί τον αφορά. Αφου τον επαινεί ο Στυλιανός. Που φτάσαμε. Όσο για τπν σεβαστό μας π. Θεόδωρο Ζήση δεν είναι άγνωστο το Οικουμενιστικό του παρελθόν. Σιγα την ανακαλυψη που εκανε ο Ανδριοπουλος

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κυτάξτε.

Αναγνωρίζω οτι ο κ. Ανδριόπουλος ως δημοσιογράφος δεν αποκαλύπτει την πηγή των πληροφοριών του.

Δεν περιμένω μα μας πει ξεκάθαρα ότι ο Αρχιμανδριτης Μελέτιος Βαδραχάνης είναι πληροφοριοδότης του.

Αλλωστε μπορεί να του στέλλει ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα όπως μοθ στέλλουν διάφοροι και μένα.

Αλλωστε γνωστός σε όλους ο Βαδραχάνης και οι μέθοδοι που μετέρχεται.

Καλόν πάντως είναι ο κ. Ανδριόπουλος να απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

το υπ'αριθμ. 2 σχόλιο μένει ακόμη αναπάντητο....πρόβλημα.. μήπως θα βοηθούσε αν ερωτούσαμε π.χ. τον κ/Δ.Σαλάχα;;; ίσως να ξέρει κάτι σχετικό.....

Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι δημοσιογράφος κυριοι μου ; ο Ανδριόπουλος; μη χειροτερα!...ενας θεολόγος ειναι που τιμα τον κλάδο τουαφου ειναι γνωστό οτι οι θεολόγοι( και τινες των ιερωμένων) τα ξέρουν όλα!...μ' αρέσει που περιμένετε απαντήσεις. εκ κόρακος κρα εξελεύσεται......

Ανώνυμος είπε...

>τα οποία χαρακτηρίζουν εις το διηνεκές το γενικό ήθος και την ψυχοπαθολογική κατάσταση του νέου Μητροπoλίτη Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελοπούλου.<

Για το ήθος δεν γνωρίζω, για την ψυχοπαθολογική του κατάσταση δεν έχω αμφιβολία. Και το βλέμμα του πολλά μαρτυρεί. Η ακατάσχετη αρλουμπολογία περί σκοτεινών σιωνομασωνικών κέντρων, σατανικών και εωοσφορολατρικών και τα ρέστα, δίνουν σαφή την εικόνα ανθρώπου που διακατέχεται από εμμονές.

Λυπάμαι, αλλά ο Μεντζελόπουλος δεν θα έπρεπε να είχε γίνει μητροπολίτης, διότι δεν έχει την αρμόζουσα για το αξίωμα αυτό σοβαρότητα.

Στάθης είπε...

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, είναι ομολογητής και Άξιος. Ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός μας εσκανδάλησε κατ' επανάληψιν με μή Ορθόδοξες διδαχές και πρακτικές!!!

Related Posts with Thumbnails