Κυριακή 22 Μαΐου 2011

"ΚΟΥΡΕΜΑ" 50% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Απ' όσο γνωρίζω ένα είναι το θέμα συζήτησης μεταξύ των ιερέων τους τελευταίους μήνες: το οικονομικό!
Φοβούνται για το αύριο. Με δεδομένο ότι όσοι χειροτονήθηκαν πρόσφατα δεν πληρώνονται από το δημόσιο, αφού δεν εγκρίθηκαν οι προσλήψεις τους.
Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής τα πράγματα ξεκαθαρίζουν πλήρως: Το πρώτο από τα νέα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση είναι το "κούρεμα" των μισθών των κληρικών κατά 50%! Δηλ. η Εκκλησία καλείται να καλύψει το άλλο μισό.
Από εδώ και πέρα πολλά θα ξεδιαλύνουν. Γενικώς και ειδικώς!...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα πασχάλια ωά του τύπου! τίποτε δεν θα γίνει! οι "ψήφοι"...είναι ιεροί!!!!! Εδώ για τους ψήφους προ ετών καταργήθηκε η εισφορά 35% υπέρ του Δημοσίου από τις ακαθάριστες εισπράξεις των Ναών! Η λύση είναι αλλού...στον έντιμο χωρισμό!

Ανώνυμος είπε...

Να δεχθώ τα της μισθοδοσίας των Ιερέων. Να τους κόψουν τους μισθούς, οκ.! Έχω 2 σοβαρές ενστάσεις:
1) Τις Εκκλησίες γιατί να τις φορολογούν; Ό,τι έργα κάνουν, είναι για το λαό. Αυτό είναι το ορθό. Τώρα, άμα γίνονται ατασθαλείες, εκεί να δουλέψει το κράτος και όχι στη φορολογία της Εκκλησίας. Άμα κλήσει 5-6 φυλακή, θα δείτε για πότε όλα τα λεφτά θα παν στον πραγματικό σκοπό! Συνεπώς: Μηδενική φορολογία στην Εκκλησία αλλά πλήρης έλεγχος που πάνε τα λεφτά (τα οποία πρεπει να επιστρέφουν στο λαό μέσω ανθρωπιστικών δράσεων). Ας βρουν τον τρόπο. Γι'αυτό είναι βουλευτές, όχι για άλλο λόγο...
2) Αναρωτηθήκατε όλοι σας πως άμα κοπεί ο μισθός του Ιερέα, ποιός θα κάτσει να υπηρετεί; Ελάχιστοι. Και φυσικά οι νέες χειροτονίες θα είναι ελαχιστότατες. Ωραία. Καλό για τους περισσότερους για σας. Για σκεφτείτε όμως, μακροχρόνια η συρίκνωση της Εκκλησίας τί ζημιά θα έχει στην κοινωνία μας!!! Τεχνοκρατικά να το δείτε, μέσω της Εκκλησίας ζουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία κλπ σχετικά καταστήματα και εργοστάσια κατασκευής, ζουν κυρίως απ'τις γιορτές και τις τελετές (λόγω θρησκευτικών μηστυρίων - γάμοι, βαφτίσεις κλπ). Δεκάδες επαγγέλματα, περιμένουν πωσ και πως μία χριστιανική γιορτή ή ένα θρησκευτικό γεγονός για να μπορέσουν να δουλέψουν. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα κλείσουν σε 5-6 μήνες όλες. Το 70% του τζίρου τους είναι από εορταστικά τηλέφωνα και sms-mms... Κλείστε λοιπόν τις Εκκλησίες και δείτε σε κανά χρόνο την ανεργεία στο 40 %... Δεν αναφέρω το πνευματικό κομμάτι, γιατί οι περισσότεροι από εσάς, στο άκουσμα του ονόματος "Χριστός", απλά και μόνο γελάτε! Αλλά όταν γιορτάζετε (με χριστιανικό όνομα), καμαρώνετε και περιμένετε τα δωράκια σας...

Related Posts with Thumbnails