Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΜΑΛΙΣΙΑΝΟ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΟΠΟΥ ΔΙΗΚΟΝΗΣΕ


Χθες το πρωί, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Στέγη Κατακοίτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Λόφο Σκουζέ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση του Αρχιμανδρίτου Χερουβείμ Μαλισιάνου, ο οποίος διετέλεσε πρώτος Ειδικός Επόπτης και Διευθυντής του ιδρύματος από της εποχής της συστάσεώς του μέχρι και του τέλους της ζωής του.
Λειτουργός ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Λόντος, συμπροσευχόμενοι οι Αρχιμανδρίτες Φιλόθεος Ορφανουδάκης (διευθυντής της Στέγης) και Χερουβείμ Μουστάκας, με την συμμετοχή της προϊσταμένης, του προσωπικού, των τροφίμων του ιδρύματος, των αδελφών, φίλων και συνεργατών του αειμνήστου.


Στο τέλος της ακολουθίας του μνημοσύνου η διεύθυνση της Στέγης παρέθεσε κέρασμα και όλοι οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τον π. Χερουβείμ και να αναλογισθούν το μέγεθος και την ποιότητα της προσφοράς του στην υποδειγματική λειτουργία του φιλανθρωπικού αυτού ιδρύματος της Εκκλησίας, ευχόμενοι σύντομα να ανακτήσει τον χαρακτήρα που με τόσο κόπο και πάθος του προσέδωσε όσο εκείνος ζούσε.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails