Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο ομογενής Λάκης Βίγκας στην Hurriyet Daily News


Στην εκλογή του Λάκη Βίγκα, μέλους της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης, στη θέση του εκπροσώπου των μειονοτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων (ΓΔΒ), αναφέρεται η Hurriyet Daily News, σε δημοσίευμα της Vercihan Ziflioglu με τίτλο: «Οι μειονότητες έχουν την δικιά τους φωνή στο κράτος».

Ο Λάκης Βίγκας, ως γνωστόν, εκπροσωπεί στο συμβούλιο τα αρμενικά, συροχαλδαίικα, ελληνικά και λοιπά μειονοτικά ιδρύματα, σημειώνει η Απογευματινή της Κωνσταντινούπολης, που αναδημοσιεύει την είδηση. Παράλληλα, τονίζει ότι, εκλογή εκπροσώπου των μειονοτικών ιδρυμάτων στην διοίκηση της Γ.Δ.Β. είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον νέο περί βακουφίων νόμο, και η εκλογή του κ. Βίγκα έγινε από τα μειονοτικά αυτά ιδρύματα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βίγκας τόνισε ότι κατά το παρελθόν οι μειονότητες φοβόντουσαν ακόμη και να διαβούν το κατώφλι της Γενικής Διεύθυνσης, αλλά τώρα χάρη στην προσπάθεια εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τα πράγματα αλλάζουν. Πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί σημασία στο μέλλον των μειονοτικών ιδρυμάτων.

Να θυμίσουμε ότι ο Λάκης Βίγκας είναι επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωγραφείου (Σ.Α.Ζ.) και Πρόεδρος της Κοινότητος Παναγίας Κουμαριωτίσσης Νεοχωρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία αρχίζει και κάνει βήματα δημοκρατίας.

Related Posts with Thumbnails