Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Δόξα και τιμή και έπαινος πρέπουν στον Σταύρο Ζουμπουλάκη, τον διευθυντή του ιστορικού περιοδικού Νέα Εστία και κράτιστο φιλόλογο, για όσα έγραψε στο τελευταίο τεύχος της Ν. Εστίας (τχ. 1840, Ιανουάριος 2011, σ. 187-190) με αφορμή τις αντισημιτικές δηλώσεις του μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ.

Το εκτενές σχόλιό του επιγράφεται “Ακραίος αντισημιτισμός, άκρα σιωπή”. Για τον Σταύρο Ζουμπουλάκη το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι προκλητικότατες δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά η σιωπή γύρω από το θέμα. Και διευκρινίζει πως δεν εννοεί τις αντιδράσεις των Εβραϊκών ή άλλων οργανώσεων, ή τις αποδοκιμασίες κάποιων πολιτικών, αλλά των υποτιθέμενων ζωντανών μελών της Εκκλησίας. Σημειώνει εμφαντικά: “Δεν αποδοκίμασαν τις φρικαλέες απόψεις εκείνοι που πρωτίστως έπρεπε να το πράξουν: οι επίσκοποι, οι ιερείς, οι μοναχοί, οι θεολόγοι, τα μέλη των ενοριών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Λέω πρωτίστως αυτοί διότι ο αντισημιτισμός συνιστά τεράστια πνευματική απειλή κατά του χριστιανισμού, αφού αλλοιώνει με τον πιο βάναυσο τρόπο την ευαγγελική διδασκαλία”.

Ο Ζουμπουλάκης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το σχετικό με το θέμα ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως “κουτοπονηριές”! Απευθυνόμενος στους ιεράρχες λέει με τρόπο ευθύ: “Όχι, κύριοι συνοδικοί, το θέμα δεν ήταν να καταδικαστεί άλλη μια φορά ο φυλετισμός, αλλά να καταδικαστεί ο μητροπολίτης Πειραιώς για τις φρικτές αντισημιτικές δηλώσεις του”.

Φίλοι μου από το εξωτερικό, κληρικοί και λαϊκοί, αναγνώστες της Ιδιωτικής Οδού, μού επεσήμαναν από την πρώτη στιγμή αυτό που επίσης επισημαίνει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης: “Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν ο πρόεδρος, επί παραδείγματι, μιας ορεινής κοινότητας τριάντα κατοίκων είχε ξεστομίσει τέτοια κουβέντα, θα είχε πάει σπίτι του – σε ορισμένες μάλιστα και στη φυλακή”!

Στο κείμενό του ο Ζουμπουλάκης παραθέτει παραδείγματα από την Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει καταδικάσει ανάλογες δηλώσεις επισκόπων της, επειδή ακριβώς έχει γίνει συνείδηση ότι “η άρνηση των θαλάμων αερίων και του Ολοκαυτώματος δεν είναι ιστορική άποψη, είναι βαρύ ηθικό ατόπημα”.

Επίσης, ο Στ. Ζουμπουλάκης απαντά και στο τάχα ...υπεράνω ερώτημα – συμβουλή, που και η Ιδιωτική Οδός έχει επανειλημμένως δεχθεί από πολλούς: “Τι κάθεσαι και ασχολείσαι με όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους;”. Η απάντησή του είναι συντριπτική!

Και για το τέλος, ...στολίζει την δήλωση συμπαράστασης του Γλυφάδας Παύλου στον Πειραιώς με ένα μεγαλοφωνότατο “Αίσχος!”.

Αναζητήστε, αγαπητοί συνοδίτες, τη Νέα Εστία και διαβάστε το πλούσιο και υψηλού επιπέδου περιεχόμενό της και αυτό το εξαιρετικό άρθρο του Σταύρου Ζουμπουλάκη.

Γιατί πρέπει επιτέλους να βλέπουμε και να λέμε την των πραγμάτων αλήθεια. Χωρίς φόβο και με πάθος!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κ. ιστολόγε ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες ότι ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊ-
κές χώρες τις ελέγχουν και κατευθύ
νουν οι Σιωνιστές!Θα πω και σε σένα
και στον "κράτιστο" ότι άλλο είναι εβραϊκό έθνος και λαός και άλλο Σιω
νισμός!Άλλωστε σημίτες ΔΕΝ είναι μό
νο οι εβραίοι από όσο ξέρω!
Ο Πειραιώς μίλησε για σιωνισμό και όχι για εβραϊσμό!Μην εθελοτυφλεί-
τε!!:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αλλο Σιωνισμός αλλο Εβραίοι. Αυτό το ξέρουν και μικρά παιδιά του δημοτικού.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν είναι αντισημίτης είναι αντισιωνιστής.

Το ξεκαθάρισε.

Αγαπά τους Εβραίους όπως αγαπά όλους τους ανθρώπους.

Γιατί επανερχόμαστε στα ίδια;

Ανώνυμος είπε...

που πας και τους βρίσκεις ολους αυτους και τους αναγάγεις σε αυθεντίες; δεν ξέρω την επιστημονική κατάρτιση του κυρίου αλλα αμαν πια βρε ιστολόγε. δεν αξίζει τέτοιο μένος εναντίον οσων εχουν απλως αντίθετη άποψη, ουτε εκείνοι που κατηγορείς ειναι τίποτα αμόρφωτα ανθρωπάκια........

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια χρειάζεται διάκριση και από την άλλη να μην υπάρχει υποκρισία.

Related Posts with Thumbnails