Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο - ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ - ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ



Η είδηση αφορά στο άθλημα του πόλο.

Ο διεθνής διαιτητής δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση των “φιλάθλων” που έβριζαν τους δύο διαιτητές του αγώνα και ανταπέδωσε τα ...πυρά. Φέρεται πως ακούστηκε να είπε για ένα “φίλαθλο” υβριστή: “Δεν υπάρχει αστυνομία να πάρει αυτή την αδερφάρα μέσα;”

Αυτό ήταν. Η τιμωρία που του επέβαλε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας του πρωταθλήματος της Α1 πόλο ήταν άμεση και σκληρή, αφού μιλάμε για αποκλεισμό από οκτώ αγωνιστικές.

Στον αθλητισμό ισχύουν αυτά. Στην Εκκλησία;

Ως γνωστόν, στους αναγνώστες της Ιδιωτικής Οδού και όχι μόνον, ο ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος αποκάλεσε – σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά παρόντων αρκετών που χριστιανών που γνωστοποίησαν την άποψή του – τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο “ομοφυλόφιλους”. Για τον Χριστόδουλο είπε, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, ότι “είχε το κουσούρι”. Και από τις δύο αυτές ...εκτιμήσεις του αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου, τις οποίες ουδέποτε διέψευσε, προκλήθηκε θόρυβος κ.ο.κ. Καμία εξήγηση δεν δόθηκε από κανένα.

Δεν ζητώ, γιατί δεν με ενδιαφέρει, την τιμωρία του Κύριλλου Κωστόπουλου. Δεν τον γνωρίζω κι ούτε θέλω να τον μάθω. Αυτό που κάθε χριστιανός θα περίμενε από την Εκκλησία θα ήταν μια καταδίκη των λεγομένων του. Ότι τέτοια πράγματα δεν μπορεί να λέγονται από ένα χριστιανό, πόσω μάλλον από ένα κληρικό.

Στο πόλο φαίνεται πως ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με περισσότερη αυστηρότητα, απ' ότι στην Διοικούσα Εκκλησία. Εδώ η φιλανθρωπία και η οικονομία περισσεύει για τους κληρικούς, αλλά όχι και για τους λαϊκούς πιστούς.

Πίνακας, Αδριανός (Σωτήρης)

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οπως πολύ σωστά λέτε αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό.

Δεν συμβαίνουν και δεν πρέπει να συμβαίνουν στην Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Aκριβώς κε Τελεβάντε, στην εκκλησία υβρίζεις αναισχύντως και αναιδώς και ανερυθριάστως και δεν τιμωρείσαι εν ονόματι της χριστιανικής ανεξικακίας...μόνο που αυτό ισχύει για τον υβρίζοντα...για τον υβριζόμενο όμως;;;;

ο σάλος

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Για δέστε τι είπε ο Τζίμας για την προσφιλή έκφραση του Χριστόδουλου και αφήστε τους διαιτητές και τον π. Κύριλλο ήσυχο

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θα κριθούμε από το Θεό σύμφωνα με το πόσο αληθεύουμε στα λόγια και στα έργα μας.
Αυτός βλέπει μέσα από τα κοστούμια και τα φτιασιδωμένα πρόσωπά μας.
Δεν ξεγελιέται.

Ανώνυμος είπε...

Εάν λέει αλήθεια ο Τζίμας, τότε τι να πει κανείς; Πώς είναι δυνατόν η έκφραση αυτή να λέγεται από αρχιερατικά χείλη;

Related Posts with Thumbnails