Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΣΦΑΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΝΕΚΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ


Η είδηση από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι συγκλονιστική!

Σκοτώθηκαν 21 Κόπτες χριστιανοί και τραυματίστηκαν πάνω από 40 καθώς έβγαιναν από την εκκλησία των Αγίων Πάντων, ύστερα από την θεία λειτουργία.

Οι αιτίες της έκρηξης ως τώρα δεν εξακριβώθηκαν, αν και οι πρώτες έρευνες δείχνουν προς ένα κομάντο αυτοκτονίας που αφαίρεσε τη ζωή των πιστών.

Η πρώτη αντίδραση ήταν να επιτεθούν οι χριστιανοί σε ένα τζαμί δίπλα στην εκκλησία, όπου συνέβη το ατυχές γεγονός, και να γίνουν συμπλοκές με τους μουσουλμάνους που ήσαν εκεί. Οι δυνάμεις της ασφάλειας, μετά από έντονες συγκρούσεις, κατάφεραν να απομακρύνουν τις δυο πλευρές.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι χριστιανοί στην Αίγυπτο διώκονται και μαρτυρούν την πίστη τους με το βάπτισμα του αίματος. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, εξ αιτίας πολιτικών και κοινωνικών λόγων, επιδεινώνεται και ξεπερνά κιόλας τα σύνορα της Αιγύπτου για να συνδεθεί με τα τελευταία επεισόδια της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην 6η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία οι Κόπτες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Πέρυσι, αυτή η γιορτή βάφτηκε με αίμα 6 νεαρών. Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι εύκολα ο κόσμος παρασύρεται στον φαύλο κύκλο του φανατισμού.

Ας ευχηθούμε, πρωτοχρονιά που είναι, να εξαλειφθεί ο φανατισμός από της καρδιές όλων των σούπερ πιστών. Οι δε εγχώριοι “Ορθόδοξοι Ταλιμπάν” να συνειδητοποιήσουν ότι πολλοί ανά τον κόσμο “αιρετικοί” κατ' αυτούς δίνουν τη ζωή τους για τον Χριστό.

11 σχόλια:

Λέων είπε...

Μακάρι και σεις οι Ουνίτες και faux-Ορθόδοξοι να μάθετε ότι τα Χριστούγεννα εορτάζονται από μας τους ανατολικούς στις 7 Ιανουαρίου, όχι στις 6. Καλή χρονιά τοις πάσι.

Λέων είπε...

Επίσης, ωραίο θα ήταν να μην χρησιμοποιούσες τον πόνο των καημένων αυτών Κοπτών για να προωθήσης τα εριστικά σου μικροσυμφέροντα. Τυχαίνει να γνωρίζω πάρα πολλούς Κόπτας, μένων ο ίδιος σε πόλι όπου, μεταξύ των ανατολικών χριστιανών, κυριαρχεί το κοπτικό στοιχείο, και θεωρώ την απόπειρά σου φθηνή, απολίτιστη, και προκαλούσα κυνισμόν.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά. Ο θρησκευτικός φανατισμός ειναι μερος της κοσμοθεωρίας του ισλαμισμου. Το τραγικό αυτό γεγονός πρέπει να σας πείσει οτι δεν μπορείτε να συνεχίζετε την τακτική των "φίλων μουσουλμάνων".
Επίσης δείτε τα λαθη: οι χριστιανοί -κόπτες κατακρεουργήθηκαν μεσα στην εκκλησία τους, και εμείς ξαμολάμε τα στίφη των μουσουλμάνων να προσεύχονται μπροστά στα κρατικά κτίρια πράγμα που εχει καταντήσει να το θεωρούν δικαίωμα τους και θα μας σφάξουν και μας, αν συνεχιστεί η ασυδοσία, γιατι μας θεωρουν απιστους. Ξυπνήστε......

Αρνί είπε...

ωραίο το λιοντάρι! ως "γνήσιος"- και φευ- ορθόδοξος που θέλει να επιμείνει στον φανατισμό του που οδηγεί στην εξόντωση του άλλου, θεωρεί το άνω κείμενο "απόπειρα φθηνή" ο ίδιος μένοντας δίπλα σε κόπτες! Θα τους συνιστούσα τους γείτονές του να τον αποφύγουν μην...

Λέων είπε...

Τί λες, καημένε; Ποιός μίλησε για εξόντωσι κανενός; Δείξε μου. Να ασχολείσαι με την πραγματικότητα, όχι με αχυρανθρώπους. Παρά τις δογματικές μας διαφορές, σε επιβεβαιώνω ότι οι Κόπτες στο φρόνημα έχουν πολύ περισσότερη σχέσι με αυτούς, που ο κυνικά καιροσκόπος ιστολόγος βρήκε τόσο κατάλληλη ευκαιρία να ονομάση σούπερ-Ορθοδόξους, παρά με σας τους "ορθοδόξους" των σαλονιών, της σούπερ-φαντασίας, και των αξεχάστων βραδυών τεμπελιάς.

Ανώνυμος είπε...

Ουαι υμιν οι προσκυνησαντες τον Παπαν και την εαυτου παντουφλαν, οικουμενισται, ουνιται και σουνιται. Ευγε τεκνον (χαμαι)ΛΕΩΝ, υπερασπιστα της Ορθοδοξιας, πυρ και μενεα κατα των σιωνο-μασονο-εβραιο-παπο-οικουμενιστων πνεων! ΓΟΧ τι παθαμε...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!! ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΟΠΤΕΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΧΑΛΚΗΔΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ Δ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΑΠΕΧΣΗΣΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ SUPER ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ SUPER ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΔΛΔ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!

Λέων είπε...

Ναι, καλύτερα να κάναμε όπως εσείς και να χορεύαμε πάνω στους τάφους των φονευθέντων, γλεντώντας το παιδαριώδες επιχείρημα που τάχα βρήκαμε κατά των 'ταλιμπάν' της φαντασίας μας. Μετά μας κάνετε και τους humanistes. Για δήθεν καλλιτέχνες, πολλή κακογουστιά... Λυπούμαι...

Το ότι εορτάζω τα Χριστούγεννα με τα Ιεροσόλυμα, το Σινά, το Όρος, αλλά και τους πλείστους ορθοδόξους του κόσμου, μαζί και με τους άλλους χριστιανικούς λαούς της σφαίρας μας (Κόπτας, Αιθίοπας κτλ), στις 7 Ιαν. (μάθετέ το, παρακαλώ), δεν σημαίνει ότι είμαι ΓΟΧ.

Πάνθηρ είπε...

Παρεκτός των άλλων χριστιανικών λαών της ΣΦΑΙΡΑΣ μας ΚΑΙ η εν ουρανώ θριαμβεύουσα εκκλησια ομού στας 7 Ιαν. κατά το πάτριον εορτολόγιον εορτάζει τα Χριστουγεννα. Αυτό ας μην το λησμονώμεν. Και ούτω γινόμεθα άπαντες μία ωραία ατμόΣΦΑΙΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

@3 Ιανουαρίου 2011 12:37 μ.μ.
Σοβαρά; τι μας λέτε....ώστε ο αντιεπιστημονισμός και κυρίως η ανυπακοή στην Εκκλησία ως μόνη δυναμένη διδάξαι το τις ο Χριστός και το πότε εγεννήθη Θεανθρωπίνως...Δεσπόζουν στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία....!!!!βρε άντε διαβάστε το διδακτορικό του Χριστοδούλου μήπως και συνέλθετε!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Λέων είπε...

"ΔΛΔ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!" Καλά, σοβαρολογείτε; Δηλαδή είδατε ποτέ κανέναν παραδοσιακό να βάζη βόμβες να σκοτώνη αθώο κοσμάκη; Έστω και μιά φορά; Πείτε μου. Εντάξει, από γενικές γνώσεις της ορθοδοξίας (περί π.χ. του πότε γιορτάζουν οι πλείστοι ορθόδοξοι τα Χριστούγεννα) είστε κούτσουρα. Δεδωμένο.

Αλλ' επειδή κάποιος λέει να μήν κάνουμε απότομες κίνησεις σχετικά με τους αξιοσέβαστους και φιλικούς χριστιανούς των μη χαλκηδονείων εκκλησίων (αφού και οι ίδιοι έχουν ενστάσεις. δεν θέλουν να χάσουν και αυτοί την ενότητά τους από μια μπαλωμένη ένωση. δεν φρονούν όλοι τους το ίδιο), τους εξισώνεις εσύ όλους με την Αλ-Κάϊντα; Δηλαδή είστε τόσο ξεπεσμένοι;

Related Posts with Thumbnails