Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ: "Παρακαλούμεν διά τα καθ' υμάς"


Πριν λίγες μέρες, αγαπητοί συνοδίτες, έλαβα μια απάντηση από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος - με την υπογραφή του αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου -στην επιστολή που απέστειλα και ηλεκτρονικά στην Ιερά Σύνοδο για το θέμα του αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος "είχε το κουσούρι" και χειροτονούσε ανάλογης ποιότητας κληρικούς.
Η απάντηση έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει επιληφθεί του θέματος και θα ενεργήσει τα δέοντα.
Σήμερα έλαβα την κοινοποίηση της επιστολής της Ιεράς Συνόδου προς τον Μητροπολίτη Πατρών για το θέμα, η οποία έχει ως εξής:

Αθήνησι 8η Δεκεμβρίου 2010

Προς
Την Ιεράν Μητρόπολιν Πατρών.

Εις Πάτρας.

Διαπέμπομεν υμίν, συνημμένως ώδε, λόγω αρμοδιότητος, την από 24.11.2010 Καταγγελίαν του κ. Παναγιώτου Αντ. Ανδριοπούλου, κατοίκου Πατρών, αφορώσαν δηλώσεις αποδιδομένας εις τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην κ. Κύριλλον Κωστόπουλον, Κληρικόν της καθ' υμάς Ιεράς Μητροπόλεως, και παρακαλούμεν διά τα καθ' υμάς.

Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου
Ο Αρχιγραμματεύς

Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:
Αξιότιμον κ. Παναγιώτην Αντ. Ανδριόπουλον.
Εις Πάτρας.

Η Ιερά Σύνοδος, άρα, αγαπητοί συνοδίτες, παραπέμπει το θέμα στον Μητροπολίτη Πατρών "λόγω αρμοδιότητος" και παρακαλεί διά τα κατ' αυτόν.
Αναμένουμε λοιπόν.
Πάντως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή μου προς την Δ.Ι.Σ. θα παρατηρήσει ότι δεν έχει καταγγελτικό ύφος. Προέχει η διερεύνηση της υπόθεσης κατά τρόπο αξιόπιστο. Αν αποδειχθεί ότι ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος τα είπε αυτά για τον μακαριστό, τότε πάμε σε άλλα επίπεδα...
Προς το παρόν τελούμε εν αναμονή των κινήσεων του Σεβ. Πατρών.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΣΑΞΕΣ ρε;;;

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς θα απαντήσει η Ιερά Μητρόπολις Πατρών!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΨΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ .ΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Άστον ρε παιδί μου να κάνει Χριστούγεννα... Ποπο κι εσύ...

Ανώνυμος είπε...

Μαζί τρώγανε και πίνανε επί διήμερο στον Άγιο Ανδρέα, οι Συνοδικοί Μητροπολίτες..... Μαζί και ο κ. Μάρκος Βασιλάκης.... Τάχα τάχα, κάτι έκαναν... τον αύγουστο παναγιώτη, που ειναι παχειές οι μύγες...!!! στο ξανα είπα....

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω κ. Ανδριόπουλε ότι παρατραβάς το θέμα προκειμένου να μπλέξεις τον Σεβασμιώτατο Πατρών με τον Πανοσιολογιώτατο κ. Κύριλλο.
Γιατί τόση σπουδή? Μήπως έχεις τίποτα με τον Άγιο Πατρών ή με τον πατέρα Κύριλλο?
Σε πληροφορώ ότι γιά την Ιερά Σύνοδο το θέμα έχει ήδη λήξει. Εναπόκειται και στη διάθεση του Σεβασμιωτάτου, που πιστεύω ότι δεν θα θελήσει να έλθει σε αντιδικία με τον ιεροκήρυκά του.
Η συμβουλή μου είναι: Μην ασχολείσαι πλέον, διότι άνθρωποι της ιδίας αντιλήψεως δεν θα έλθουν ποτέ αντιμέτωποι.
Ο Άγιος Πατρών δεν θα ενοχλήσει με τίποτα έναν συνεκδικητή του θρόνου της Πάτρας, μάλιστα όταν αυτός είναι τυπικά κατά πολύ ανώτερός του.
Άλλωστε ο Μακαριστός απεβίωσε. Τι τον νοιάζει τον Πατρών?

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε μην ανησυχείς και μην "αγωνιάς".
Ας δούμε την ουσία.
Ο Θεός γνωρίζει, τί ήταν ο μακαριστός Χριστόδουλος, ποιός είναι ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος και βέβαια ποιός είσαι εσύ.
Και θα αποδώσει εκάστω κατά τα έργα αυτού τα δέοντα, ως Δικαιοκρίτης.
Το παράδοξο αλλά και δυσερμήνευτο είναι ότι συνεχίζεις επίμονα, με τη στάση σου στο θέμα, να αγωνίζεσαι να στρέψεις την οργή του Θεού της Αγάπης κατεπάνω σου.
Ταπεινώσου λοιπόν και μη ξεπερνάς τα όρια της αρμοδιότητάς σου.
"...Θεός ου μυκτηρίζεται. Ό γαρ εάν σπείρει άνθρωπος, τούτο και θερίσει" (Γαλ. 6, 7-8)

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 21 Δεκεμβρίου 2010 12:13 π.μ., ο Ανδριόπουλος είναι πονηρός : αν καταφέρει να μπλέξει τον Σεβασμιώτατο Πατρών με τον Πανοσιολογιώτατο κ. Κύριλλο, θα έχει πετύχει «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» προς τέρψη δική του και ορισμένων άλλων. Tους αγαπάει νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

ταπεινώσου Παναγιώτη... πάψε.... κοινώς βουλωστο ρε.... αυτό θέλει Ο Θεός!!! μην διαμαρτύρεσαι για τίποτα.... αυτό θέλουν τα υποταγμένα παπαγαλάκια του εκκλησιαστικού δεσποτικού κατεστημένου.... αυτό να κάνεις και εσύ παιδί μου,,, θέλουν να γίνεις ένας από αυτούς... ... τους αθλίους.....!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια που είπε ο Χριστός: "πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται".

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε ότι αγαπάει περισσότερο το μακαριστό Χριστόδουλο ή την Εκκλησία ο Ανδριόπουλος από τον π. Κύριλλο; Άλλος είναι ο σκοπός του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μη το ψάχνετε, το θέμα είναι απλό:
Ο ίδιος ο Ανδριόπουλος σ' αυτό εδώ το μπλογκ έχει γράψει ότιη απόλυσή του κάποτε από ψάλτης από το μοναστήρι του Γηροκομειού, ήταν δάκτυλος Κύριλλου. Από τότε του το κρατάει μανιάτικο και τον βαράει σε κάθε ευκαιρία. Έτσι είναι, ή είμαστε Χριστιανοί ή δεν είμαστε.
Άλλωστε και οι δύο στο ίδιο καζάνι βράζουν. Και στους δυό ξεχυλίζει η αγάπη.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον 12:39.

Ανώνυμος είπε...

ε και λοίπόν παρέπεμψε η Συνοδος το θεμα στον Μητροπολίτη Πατρων. παρακάτω τι θελεις να γίνει; πολύ δεν ασχολήθηκες ιστολόγε με ενα δημοσίευμα μιας βρωμοφυλάδας; γιατι απο' οτι εχω καταλάβει στηρίζεσαι σε στοιχεια χωρίς τεκμηρίωση. και τι θα κερδίσεις εσύ απο την αναστάτωση; δεν μπόρεσα ποτε να καταλάβω τη λογική των θεολόγων. παράξενη φάρα.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΠΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Π.ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάντως θυμάμαι τον π.Χρύσανθο ο οποίος τα παλαιά χρόνια όταν ζητούσα την ευχή του μου έλεγε: του Κυρί-λλλλ-ου παιδί μου.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ελεος κ. Ανδριόπουλέ μου! Και τη μητέρα σας να σκότωνε δεν θα του κρατούσατε τόση κακία.

Ανώνυμος είπε...

όντως... πας ο υψων εαυτόν ταπεινωθήσετε.... αλλά, πάς ο διαμαρτυρώμενος εν δικαίω, παράδεισον θα απολαύσει.... ...γιατί η διαμαρτρία δείχνει και υγιές Πνεύμα, Πνεύμα ελεύθερο.... εκτός και αν ισχύει ακόμα το "παπάς κρεμάμενος έγταφε και απόγραφε"!!! ίσως να ισχύει για τους δεσποτάδες, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν σουλτάνοι!!! όστις δε, ποιεί την νύσσαν δια τα κακώς κείμενα, ένοχος θανάτου εστί μετά των διαπραξάντων ταύτα.... τ΄ακούτε παπαγαλάκια του κυρίλλου και του επισκόπου του γιωργάκη??? παναγιώτη καλή χρονιά να έχεις και ευλογημένη... και όλοι όσοι γράφουν σ αυτήν την ευλογημένη σελίδα....

Ανώνυμος είπε...

Πας ο διαμαρτυρόμενος περί τα εκκλησιαστικά καλόν έργο ποιεί αρκεί να διαμαρτύρται εν δικαίω δηλ. εν αληθεία , ορθοδοξία, ορθοπραξία και γνώσει των ορίων του.
Επίσης να τηρεί εκείνα για τη μη τήρηση των οποίων κατηγορεί τους άλλους.
Ο νοών νοείτω.

Related Posts with Thumbnails