Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

"Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ"


Όπως είναι γνωστό, αγαπητοί συνοδίτες, απέστειλα προ ημερών επιστολή προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την κρίση που φέρεται να εξέφρασε ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος, ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών: "Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε το κουσούρι και χειροτονούσε ομοφυλόφιλους". Μια δήλωση σε ιδιωτική, καθώς φαίνεται, συζήτηση, στο Αρχονταρίκι της Μονής Μπάλα, που μεταφέρθηκε στην εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας και δεν διαψεύστηκε.
Την επιστολή μου στην Ι. Σύνοδο την έστειλα διαδικτυακώς και ταχυδρομικώς.
Σήμερα έλαβα το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Προς

τον αξιότιμον

κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο

panandr6@otenet.gr


Αξιότιμε κ.Ανδριόπουλε χαίρετε πάντοτε.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ως οικείος Ποιμενάρχης, έχει επιληφθεί του θέματος για το οποίο επιστείλατε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, και θα ενεργήσει τα δέοντα.

Μετά τιμής και ευχών για καλά Χριστούγεννα

Από τον κλάδο διαδικτύου

Πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου


Αυτή η ηλεκτρονική απάντηση μας λέει, αν διαβάζω σωστά αγαπητοί συνοδίτες, ότι υφίσταται θέμα και ότι ο Μητροπολίτης Πατρών έχει επιληφθεί σχετικώς και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες. Κάτι που είπε, αν θυμάμαι καλά, ο Σεβασμιώτατος σε κάποια εκκλησιαστικά πρακτορεία όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός.
Έκτοτε παρήλθαν δύο μήνες. Αναμένουμε, λοιπόν, τα δέοντα από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, για να καταλάβουμε κι εμείς τί ήταν επιτέλους ο μακαριστός Χριστόδουλος και ποιος είναι τελικά ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε. χαίρομαι για την απάντηση της Ιεράς Συνόδου, αλλά σας διαβεβαιώ ότι, ο Επίσκοπος του Γιωργάκη, θα βγάλει πόρισμα τον Αύγουστο, που είναι παχειές οι μίγες!!! Ποιόν Αύγουστο;;; θα περιμένεις και εσύ και εμείς χρόνια!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Από τον κλάδο διαδικτύου
Πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου"

Χείλη Ιερέως ού, προφανώς, ψεύδονται!
Αναμένουμε..

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατρών έχει σοβαρότερα θέματα ν ασχληθεί!Εσύ μείνε με τα κόμπλεξ σου και την εμπάθειά σου.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε Παναγιώτη,γιατί έθαψες το σχόλιό μου;Επειδή ΕΘΙΓΕ τα κακώς κείμενα γτης μητρόπολης και του μητροπολίτη;!!ΝΤΡΟΠΗ!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι ρόλλο βαράει αυτός ο Κύριλλος, αλλά είναι δυνατόν ένας Μητροπολίτης και ακόμα περισσότερο μία ολόκληρη Ιερά Σύνοδος να ασχολούνται με μια ιδιωτική συζήτηση που δημοσίευσε μιά κωλοφυλλάδα;

Related Posts with Thumbnails