Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Με ειδική κοινή εκδήλωση της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού και της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη στην Αθήνα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 5η Δεκεμβρίου.΄
Για την άρρηκτη σχέση Εθελοντισμού και Ευεργεσίας μίλησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού "Άγιος Αιμιλιανός" μουσειολόγος Άγγελος Δενδρινός.


Για τους σκοπούς της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού μίλησε η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ρίτσα Μασούρα, η οποία υπογράμμισε πως η σημερινή παγκόμια ύφεση δεν είναι κρίση αλλά ευκαιρία. Και ο Εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα προς την υπέρβαση αυτής της κρίσης.


Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο διευθυντής της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού Νίκος Κεραμίδας, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και τιμήθηκαν οργανισμοί και προσωπικότητες με Αριστεία Ευεργετών και Εθελοντισμού για την προσφορά και το έργο τους ως εξής:


ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ «Ευεργείας Άθλα» στην Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής για την συμβολή της στην εξακτίνωση των αξιών του Ελληνισμιού στην Οικουμένη.
Το παρέλαβε η Πρόεδρος και Ιδρύτρια κυρία Αγνή Βλαβιανού- Αρβανίτη, η οποία συγκινημένη δήλωσε πως ο Εθελοντισμός είναι μονόδρομος και η ίδια είναι ανοιχτή σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία, συμφωνώντας με την εκτίμηση της δημοσιογράφου Ρίτσας Μασούρα ότι η ύφεση είναι πρόκληση και ευκαιρία για να αναδειχθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου.


ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Αριστείο «Χερουβείμ Μαλισιάνος» στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, για την 100χρονη προσφορά του και την συμβολή του στην καλλιέργεια του εθελοντικού πνεύματος στην νεολαία. Το παρέλαβε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Σταθόπουλος.
Για το έργο και την προσωπικότητα του αειμνήστου Χερουβείμ Μαλισιάνου μίλησε το πνευματικό του τέκνο, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού π. Σπυρίδων Λόντος.


Αριστείο «Ιουλιανή Χρυσοστομίδου» στην Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία για την πολυετή συμβολή της και το εθελοντικό έργο των μελών της στην προαγωγή της Παλαιογραφίας, την έρευνα και μελέτη των κωδίκων, καθώς και την προσπάθεια προβολής τους ως σημαντικών στοιχείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρία Πολίτη. Ο Έφορος της Εταιρείας Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος μίλησε για την προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο της αείμνηστης Βυζαντινολόγου Ιουλιανής Χρυσοστομίδου.
Αριστείο «Ιωάννης & Θεοδότη Καπετανάκη» από κοινού στην εθελόντρια Μαρία Φρεμεντίτου και την κυρία Γεωργία Πετρίτση για την πολύχρονη, συνεχή, αθόρυβη και αποτεσλατική εθελοντική προσφορά τους στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Η κυρία Φρεμεντίτου προσφέρει υλική, ηθική βοήθεια και προσωπική εργασία σε ιεραποστολές στην Αφρική. Το παρέλαβε ο ανεψιός της κ. Φ. Σοφιανός καθότι ευρίσκετο στην Ουγκάντα. Η κυρία Πετρίτση προσφέρει ενεργά και φιλότιμα την εργασία της στο Βρεφοκομείο Αθηνών και παράλληλα ενισχύει πνευματικά νεφροπαθείς ασθενείς σε κρατικά νοσοκομεία κατά την μακρά και επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, προσφέροντας την συντροφιά της και διαβάζοντας ψυχωφελή αναγνώσματα.

Την βραδυά πλαισίωσε μουσικά ένα μουσικό τρίο από νέους μουσικούς: Έρση Κασαρτζή, φλάουτο - Αλέξανδρος Κασαρτζής, βιολοντσέλο - Νίκος Πονηρός, κιθάρα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από την Εκκλησία, τον διπλωματικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εκπρόσωποι Εθνικών Κληροδοτημάτων, Κοινωφελών Ιδρυμάτων, και Οργανισμών, μεταξύ των οποίων οι: Σπύρος Μερκούρης, Πρέσβης Κ. Ιμβράκης, Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Δροσινός, Κυβέλη Ζωγραφίδου, Lila de Chaves και πολύς κόσμος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Καίτη Τζιτζικώστα, το έργο της Εταιρείας Ευεργετών παρουσίασε η Δρ Ολυμπιακών Σπουδών Ιωάννα Μάστορα και το Χορηγικό Πρόγραμμα ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ η ιστορικός τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη.

Το κοινωνικό μήνυμα ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ κυριάρχησε μιας και το νέο έτος 2011 είναι το Ευρωπαϊκό έτος Εθελοντισμού.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι κλιμάκιο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Εθελοντισμού "Αγιος Αιμιλιανός", ο πρόεδρος Άγγελος Δενδρινός, ο αντιπρόεδρος π. Σπυρίδων Λόντος και ο διευθυντής Νίκος Κεραμίδας, είχε συνάντηση με τον πρ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στο γραφείο του, και τον ενημέρωσε για τον σκοπό και τα προγράμματα της Εταιρείας. Ο Πρόεδρος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών της Εταιρείας Εθελοντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails