Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΩΣΤΙΟΥ


Στην σοβαρή και ουσιαστική ιστοσελίδα που έστησε ο μουσικολόγος Απόστολος Κώστιος για τον μεγάλο μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, έχουμε ήδη αναφερθεί.
Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει βιογραφικά, εκδόσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις και κείμενα για τον Μητρόπουλο. Στην ενότητα Κείμενα από και για τον Μητρόπουλο, περιλαμβάνονται κείμενα του ίδιου του μαέστρου και κείμενα σπουδαίων προσωπικοτήτων της μουσικής και καλλιτεχνικής ζωής. Γράφουν οι:Απ. Κώστιος, Οδυσσέας Δημητριάδης, Αλέξης Μινωτής, Όλυ Φράγκου - Ψυχοπαίδη, Louis Biancolli, Στεφανία Μεράκου, Χάρης Ξανθουδάκης.
Ο καθηγητής Απόστολος Κώστιος μου έκανε την τιμή να συμπεριλάβει μεταξύ αυτών των σπουδαίων κειμένων και το ημέτερο για την Θρησκευτική καταγωγή του Δημήτρη Μητρόπουλου.
Τον ευχαριστώ από καρδιάς γι' αυτή την απρόσμενη κίνηση και του εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα την έρευνά του για τον αγαπημένο μας μαέστρο, για τον οποίο ο Γιώργος Σεφέρης είχε πει χαρακτηριστικά:
Η μοίρα του Μητρόπουλου ήταν, θαρώ, μοναδική στα χρονικά του νέου Ελληνισμού και δεν μας αφήνει πολύ περιθώριο για τη συνηθισμένη αδιαφορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails