Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ;;;


Στην εφημερίδα Κόσμος της ενημέρωσης, φύλλο 21ης Οκτωβρίου, ο Κωνσταντίνος Φλαμής γράφει ένα σχόλιο για το θέμα του αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου, δηλ. για την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι σε συζήτηση στη Μονή Μπάλα όπου γεροντεύει, ο αρχιμανδρίτης είπε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος και τοιούτους χειροτονούσε.
Το σχόλιο έχει τίτλο: Άμεση η παρέμβαση του Μητροπολίτη, και το ρεζουμέ είναι ότι "ο Σεβασμιώτατος διερευνά την υπόθεση και οι εξελίξεις αναμένεται ότι θα είναι ραγδαίες".
Μία εβδομάδα μετά, νομίζω πως το να μιλάμε για "άμεση παρέμβαση" όταν βασιλεύει άκρα του τάφου σιωπή για το θέμα είναι μάλλον άτοπο.
Το αυτό ισχύει και για τη γνώμη ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έψαλε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, χθες ημέρα των ονομαστηρίων του (μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου), αλλά φυσικά ούτε λόγος για το θέμα.
Περιμένουμε, λοιπόν, ακόμα, κάτι τι. Γιατί όσο βασιλεύει η σιωπή, τόσο εδραιώνεται μέσα μας η πεποίθηση ότι ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος τα 'χει πει! Μα δημόσια μα ιδιωτικά, κάτι έχει πει.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δεσπότης με την σιωπή του μας δηλώνει και την αδυναμία του να δέσει την υπόθεση, είμαι σίγουρος πως πολλύ θα το ήθελε να απαλαγεί από τον π.Κύριλλο αλλά πως;ποιός θα υπογράψει τα καταγγελόμενα; Άμεσα θα έπρεπε ο Σεβασμιώτατος να καλέσει τον π.Κύριλλο να διαψεύσει το δημοσίευμα και το θέμα να τελειώσει, τώρα νομίζω πως εκτίθεται ο Δεσπότης περισσσότερο απο τον π.Κύριλλο.

Ανώνυμος είπε...

Οχι αγαπητε,ο Δεσποτης το εχει ληξει το θεμα.Η δημοσιευση ειναι για τα ματια του κοσμου.

Ανώνυμος είπε...

Πως έληξε το θέμα και δεν το μάθαμε; θα έπρεπε να βγεί μια ανακοίνωση,το θέμα δεν απασχολεί μόνο την Πάτρα, τα πνευματικά παιδιά του Μακαριστού περιμένουν να μάθουν τι μέτρα έλαβε ο Επίσκοπος γι'αυτή τη βεβήλωση του κεκοιμημένου Αρχιεπισκόπου της αγάπης

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα επανελθω.Ο Πατρων δεν μπορει να τα βαλει με τον π.Κυριλλο οπως δεν τα εβαλε και με τον π.Νικοδημο Πετροπουλο.Τα βαζει μονο με αδυναμους ιερεις που δεν εχουν πλατες.

Ανώνυμος είπε...

Ας μπούν στον κόπο τα πνευματικά παιδιά του Μακαριστού να στείλουν σχετικές επιστολές στον Επίσκοπο και στην εφημερίδα! Ακόμη μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με βάση το δημοσίευμα με σχετικές κοινοποιήσεις στον οικείο εκεί Επίσκοπο και στη Σύνοδο! Και στο κανάλι star ή alter το οποίο(ένα από τα δύο) πρόβαλλε το θέμα την πρώτη μέρα της δημοσίευσης του! Οι Δημητριάδος, Σερρών, Βρεσθένης και Καισαριανής, τουλάχιστο, έχουν καθήκον ιερό να κινηθούν!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ των 11:41 π.μ.

γνωρίζω μερικούς "βαθιά ευσεβείς", εκ των οποίων και στελέχη, οι οποίοι τώρα βρίζουν τον Κύριλλο, ενώ τότε έβριζαν με δηλητηριώδη υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς τον Μακαριστό στους δρόμους και στις πλατείες,
όσο εκείνος ακόμα ζούσε.
Το έχουν ανάγκη φαίνεται, κάποιον να έχουν στο πετροβολητό.

Ανώνυμος είπε...

Βρε συ Παναγιώτη, εσύ που είσαι Πατριαρχικός και συμπαθούσες το Χριστόδουλο όσο τον συμπαθούσε και ο Πατριάρχης, τι ζόρι τραβάς με τη μνήμη του Μακαριστού;
Πώς έγινες εσύ χριστοδουλικότερος από τον Πατρών;
Mήπως θες να διασυρθεί περισσότερο ο Χριστόδουλος, ή είναι τίποτε “άλλο”;

Ανώνυμος είπε...

Θυμήθηκα με όλα αυτά μια ανέκδοτη ιστορία που θα μπορούσε να είχε τίτλο : “Μια μέρα του Σωτηράκη”.

Μια φορά λοιπόν και ένα καιρό ήταν κάποιος Σωτηράκης που ήταν ένας τέτοιος “ευσεβής βαθιά θρησκευόμενος”.

Αυτός πάει ένα πρωί με γλυκά στο Δεσπότη και του ψιθυρίζει στο αυτί για κάποιο ιερωμένο που άξιζε και αγαπούσε το Θεό και την Εκκλησία (τον οποίο ο Σωτηράκης δε χώνευε) : «Σεβασμιώτατε , πολλά τα Έτη Σας.
Επειδή Σας σέβομαι , Σας λέω εμπιστευτικά και Σας παρακαλώ ταπεινά, γονυπετής ότι για το καλό Σας , για το καλό της εκκλησίας *, πάρτε του το κεφάλι! Βάλτε στη θέση του οποιονδήποτε άλλον! Κι εγώ… ξέρετε…».
* μετάφραση: για να μην υπάρχει αυτός, για να μην τον βλέπω εγώ, γιατί δεν τον αντέχω καθόλου, επειδή είμαι φελλός.

Το μεσημέρι συναντά ο εν λόγω ψιθυριστής Σωτηράκης αυτόν τον ιερωμένο που πριν είχε ζητήσει από το Δεσπότη να τον αποκεφαλίσει και του λέει: “Την ευχή σου Γέροντά μου! Εύχομαι ο θεός να σε στηρίζει! Προσεύχομαι για σένα! Καλή δύναμη στο έργο σου! ”. (Και τον χτυπά φιλικά, πίσω, στην πλάτη)

Το απόγευμα βρίσκεται με τους δικούς του και τους λέει: “ καλά, έ, τον τακτοποίησα – δηλ. θα τον φάμε- τον τάδε, να είχαμε και κάτι σε γλυκό νηστήσιμο, Παρασκευή σήμερα, για να το γιορτάσουμε. Aμαρτία να φάμε την τούρτα. Στην υγειά μας, στην υγειά μας, στα “πλυμένα” τα άπλυτά μας”!

......

Το βραδάκι στο τηλέφωνο ο Σωτηράκης έδωσε για μια ώρα πνευματικές συμβουλές σε γνωστούς του χριστιανούς για ταπείνωση και αγάπη -χωρίς κατάκριση-, έφαγε το γιαουρτάκι του, έκανε το απόδειπνό του, σταύρωσε το μαξιλάρι του και έπεσε για ύπνο, με ήσυχη τη συνείδηση ότι και τη μέρα αυτή υπηρέτησε το Έργο…

Άλλωστε - μεταξύ μας - κατά βάθος ο Σωτηράκης πιστεύει ότι και ο Θεός έχει πάει για ύπνο…

Καληνύχτα σε όλους...


*** Ε και να ξανακατέβαινε ο Χριστός στη γη… Θα μου πείτε και τι θα έκανε; Θα τον ξανασταύρωναν οι “Σωτηράκηδες”!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ των 4΄26 μ.μ το θέμα είναι άλλο.Πρέπει κάποια στιγμή ο ΠΑΤΡΩΝ να καταλάβει να είναι δίκαιος.Και αυτή την στιγμή στην Μητρόπολη γίνονται αδικίες.Αλλού ρίχνει καμπάνες καί αλλού ΣΙΩΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "ιστορικέ" του Σωτηράκη:
1.Αυτός μου μαγαρίζει το όνομα και
ΔΕΝ το αντέχω!2.Η ιστορία σου θα ή-
ταν πιστευτή,αν ήταν πραγματική με ονοματεπώνυμα!3.Για να ξέρεις όμως λεπτομέρειες φαίνεται ότι μέσα στη
μητρόπολη υπηρετούν ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ εκτός
και υπηρετείς εσύ,οπότε ο μητροπο-
λίτης καλό είναι να ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ μήπως
καμια μέρα ΔΕΙ τα χειρότερα!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ των 7.28 π.μ.

Το κατ΄εμέ, δεν υπηρετώ ούτε ποτέ εργάστηκα σε καμία Μητρόπολη.

Η ανέκδοτη αυτή ιστορία - πάρε την και σαν ανέκδοτο - φανερώνει στοιχεία από τις πρακτικές που κάποιοι κατά τόπους σαν τον "Σωτηράκη" της ιστορίας εφαρμόζουν σε αρκετές Μητροπόλεις.

Τα ονοματεπώνυμά τους είναι γνωστά στους κατά τόπους Μητροπολίτες καθώς και στον κόσμο που γνωρίζει και γίνονται φανερά στον κατάλληλο καιρό.

Όποιος εξ΄ αυτών έχει τη μύγα μπορεί να βρεί τον εαυτό του στη συγκεκριμένη ιστορία η οποία αναφέρεται σε περιστατικό προ ετών.

Άλλωστε οι Μητροπολίτες είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιούς πρέπει να εμπιστεύνται διαχρονικά.

Κι εσύ - νομίζω- ξέρεις ότι αυτά συμβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως έχει δίκιο η εφημερίδα όταν γράφει ότι "οι εξελίξεις αναμένεται ότι θα είναι ραγδαίες". Ήδη έχει διορισθεί ανακριτής από τον Σεβ.Πατρών, λίαν υψηλόβαθμο στέλεχος(εκ των αγάμων) της Μητροπόλεως. Έχουν αποσταλεί κλητήρια σημειώματα πρός ορισμένους οι οποίοι με σχετικές καταθέσεις θα ρίξουν φώς στην υπόθεση και βεβαίως, εάν το πόρισμα επαληθεύσει τα θρυλλούμενα, θα κινηθεί η σχετική ποινική διαδικασία από τη Μητρόπολη ως ορίζουν σαφώς τα νομοκανονικά θέσμια. Το περιβάλλον του ανακρινομένου κληρικού ακούγεται πως διαψεύδει τα πάντα, αλλά επίσημη ανακοίνωση ως τώρα δεν έχουμε δεί...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ των 12΄34,ο ένας άγαμος θα καλύψει τον άλλο.ΑΘΩΟΣ ο κατηγορούμενος.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ δεν πιστεύω πως θα γίνει κάποιος ΑΓΑΜΟΣ ΘΥΤΗΣ!

Related Posts with Thumbnails