Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στην Παναγία Σουμελά του Πόντου η πρώτη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετά από 90 χρόνια, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ιστορική στιγμή τόσο για το Πατριαρχείο όσο και για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Την Θ. Λειτουργία μεταδίδει απευθείας από το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά η ΕΤ3.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του προς τους χιλιάδες πιστούς, στα ελληνικά και τουρκικά, υπήρξε για μια ακόμη φορά άγγελος ειρήνης και ενότητος. Η αναφορά του στους Τούρκους Σουλτάνους που ευλαβούνταν την Παναγία Σουμελά και ενίσχυσαν τη Μονή ήταν, νομίζω, η καλύτερη απόδειξη του κοινού σημείου ανάμεσα σε Ρωμιούς και Μουσουλμάνους, που δεν είναι άλλο από το πανυπερευλογημένο πρόσωπο της Παναγίας.
Ευχόμαστε όλοι από τα βάθη της καρδιάς μας το προσκύνημα στη Σουμελά ν' ανθεί και να φέρει κι άλλο.
Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου Πολλά τα Έτη!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Παναγιώτη Χρόνια πολλά κα
λά κι ευλογημένα.Υγεία,ευτυχία και κάθε καλό!Επίσης καλή δύναμι και ε-
πιτυχία στα έργα σου!!
Πράγματι ήταν αρκούντως ιστορικές και συγκινητικές στιγμές αυτές,που ζήσαμε σήμερα.Κυρίως συγκινητικότα
τος ήταν ο λόγος του Παναγιωτάτου!Ως υιός ποντίου από τη Σινώπη τον αισθάνθηκα βαθύτερα και εντονότερα!Ευελπιστώ ότι από τούδε και εφ'ε-
ξής κατ'έτος θα απολαμβάνουμε τη σημερινή χαρμολύπη,γιατί κάτι τέ-
τοιο ήταν!

Ανώνυμος είπε...

τι να σας πει κανείς και τι να καταλάβετε... ζήστε την ..χαρμολύπη σας οπως την καταλαβαίνετε!..ελπίζω να μην πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για τις φιέστες.....

Ανώνυμος είπε...

@6.13
φιέστα η θεία λειτουργία????

Ανώνυμος είπε...

οχι κυριε/α δεν ειναι η θεια λειτουργία φιέστα αλλά τα ανταλλάγματα που ζητάει ο Ερντογάν σήμερα κιόλας. Το τζαμί για την λειτουργία στον Πόντο και το κέντρο των ισλάμιστων για τη Χάλκη. Αν νομίζετε οτι αυτά δεν έχουν σημασία για εσας τους οπαδους του Βαρθολομαίου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. ελπίζω μόνο να ανοίξουν τα στραβά τους οι κυβερνώντες.....Το πρόβλημα των Ελλήνων ειναι οτι ξεχνάνε, ενω οι Τούρκοι θυμούνται πολύ καλά την οθωμανική αυτοκρατορία τους κι εσεις με τις απόψεις σας ( ο Θεός να τις κάνει απόψεις ) αγωνιζεστε να την επαναφέρετε εν ονόματι του παριάρχη σας.

π. Ν.Σ. είπε...

Τελικά ο Θεός μας είναι πραγματικά Μεγάλος αφού ανέχεται τη μικρότητα και τη μιζέρια των ανθρωπαρίων που και σήμερα βλέποντας το ΘΑΥΜΑ της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας σ(τ)ου Μελά και δεν τους κατακεραυνώνει για την βλαστήμια τους!
"Ευσεβείς" χριστιανοί μου τώρα η θεία λειτουργία έγινε φιέστα;;; μάλιστα.... σας αφιερώνω ένα αγαπημένο μου:
"...καὶ οἱ γραμματεῖς οἱ ἀπὸ Ἱεροσολύμων καταβάντες ἔλεγον ὅτι Βεελζεβοὺλ ἔχει καὶ ὅτι ἐν τῷ ἄρχοντι τῶν δαιμονίων ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια" (Μαρκ 3:22)
Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω...σας ταιριάζει γάντι!!!!

Αλλά ο Χριστός και η Μαμά Του δεν είναι αγαπητοί μου σαν τα μούτρα σας, περιμένουν μέχρι το τέλος μήπως και μετανοήσετε!!!

Βαρθολομαίου του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου πολλά τα έτη!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας κυριε (ή πατερ) για τον χαρακτηρισμό ως ανθρωπαρίων οσων δεν συμφωνουν με τον Βαρθολομαίο που σε τελική ανάλυση ανθρωπος ειναι και οχι ο Θεός. Ντροπή σας και για την αναφορά στην Παναγία (Μαμά του!!!) αν ειστε ιερωμένος ειστε αισχρός. Το πιθανότερο όμως ειναι οτι ειστε "λύκος βαρύς" που επιπέσατε επι της εκκλησίας και των χριστιανών.

π. Ν.Σ. είπε...

Μπά δεν είναι Μαμά Του... άλλο πάλι και τούτο!!!

...Εδώ ο Παύλος γράφει στις επιστολές του πως το Πνεύμα μας οδηγεί να φωνάζουμε στον Θεό "Αββά ο Πατήρ" δηλαδή ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ!!! η αλλιώς Μπαμπούλη, Μπαμπάκα, Μπαμπακούλη όπως λένε τα παιδάκια... πω, πω αισχρός και ο Παύλος!!!

Σα δε ντρέπεστε... αλλά που να ονομάσετε την Παναγία "Μαμά Του" ή "Μαμά σας" αφού δεν είστε αδέλφια με το Κοπελούδι της...

Που να σας αφήσει το απύθμενο μίσος σας και η πόρωση της καρδίας σας να δείτε το Φως του Χριστού... τουλαχιστον εμείς μέσα στην τύφλα μας προσπαθούμε να βρούμε τον Υιό Δαυίδ να μας ξεστραβώσει. Εσείς;;;

Περαστικά σας... και βοήθεια σας η Μαμά Του στο δρόμο προς την Εκκλησία Του!

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς... είμαι Πάτερ και Κύριος!!!

Ciao!

Related Posts with Thumbnails