Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ


Στην Λευκάδα στις 27 Ιουλίου με τον Χρόνη Αηδονίδη!

Με το Πολύτροπον θα συμμετάσχουμε σε μια μεγάλη συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας: Από τον Όμηρο στο Δημοτικό Τραγούδι της Λευκάδας – Η διαχρονική ενότητα Μουσικής, Τραγουδιού και Χορού.

Μια συναυλία – χορευτική παράσταση αφιερωμένη στον χορευτή Τάσο Φαλκώνη. Μια ιδέα και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φαλκώνη, δραστήριου Λευκαδίου σκηνοθέτη, ποιητή, φωτογράφου και από τους λίγους εναπομείναντες ιδεολόγους του καιρού μας.

Την συναυλία σφραγίζει η παρουσία του μεγάλου δασκάλου της παραδοσιακής μας μουσικής Χρόνη Αηδονίδη, τον οποίο θα συνοδεύει η συνεργάτις του Νεκταρία Καραντζή και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

Την περίοδο του Βυζαντίου θα καλύψει ο Βυζαντινός Χορός του Λευκαδίτη Δημήτρη Βερύκιου, ενώ τα αρχαιοελληνικά θα ερμηνεύσουν η Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαία λύρα) και ο Παναγιώτης Καπερνέκας (αυλός).

Με το Πολύτροπον θα αποδώσουμε αποσπάσματα από τα χορικά του Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (στη μετάφραση του Ι. Γρυπάρη) που μελοποίησε η Εύα Πάλμερ – Σικελιανού για τις Δελφικές Γιορτές του 1927.

Συμμετέχει με όλα τα τμήματά του ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Φωτεινός” του Δήμου Σφακιωτών.

Μια συνύπαρξη που όλοι οι συντελεστές περιμένουμε με αδημονία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails