Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ο ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ - ΤΗΝΟΥ



Δεν χωρεί αμφιβολία ότι πρόκειται για κατάκτηση! Με το σπαθί του!
Την ώρα που οι περισσότεροι ιερείς τρέμουν σαν τα ψάρια μπροστά στον επίσκοπό τους και δεν τολμούν να εκφράσουν άποψη για οποιοδήποτε θέμα, ο πρ. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών, με παρρησία βγαίνει μπροστά και ξιφουλκεί κατά πολλών! Ορθοδόξων και ετεροδόξων! Από τον π. Γεώργιο Τσέτση μέχρι τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου κ. Νικόλαο!
Δημοσιεύεται παντού στο διαδίκτυο τόσο η επιστολή του πρ. Α.Γ. όσο και η απάντηση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου.
Προς τι ο οδυρμός του πρ. Α.Γ.; Παρενέβη σε μια ζωηρή δι' αλληλογραφίας συζήτηση μεταξύ του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Τήνου και του Τηνιακού θεολόγου και εκδότη Στ. Λαγουρού. Θεώρησε πως από την Πάτρα θα έπρεπε να έχει κι αυτός ένα λόγο στον διάλογο αυτό.
Εκπλήσσει φυσικά το γεγονός ότι ο πρ. Α.Γ. ανερυθριάστως βάζει τον τίτλο του Καθολικού Αρχιεπισκόπου σε εισαγωγικά! Και του εξηγεί γιατί το κάνει, γιατί στην ουσία δεν αναγνωρίζει την ιερωσύνη του.
Και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος απαντάει στον πρ. Α.Γ.! Προσωπικά θα τού επέστρεφα πίσω την επιστολή του και θα προέβαινα και στις ανάλογες ενέργειες. Ο πρ. Α.Γ. κοινοποιεί την επιστολή του προς τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο και στον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ο οποίος αναγνωρίζει στον κ. Νικόλαο την ιερωσύνη του. Πάντως δεν την αμφισβητεί με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο.
Πολύ ενδιαφέρον θα είχε να τα έγραφε αυτά ο πρ. Α.Γ. ως κληρικός της Μητροπόλεως Σύρου. Φαντάζεστε; Ενώ τώρα από την δεδομένη απόσταση ασφαλείας κάνει ό,τι θέλει χωρίς την παραμικρή συνέπεια.
Ένα σχόλιο μόνο γιατί πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς πολύ με ψυχοπαθολογικές καταστάσεις. Ο πρ. Α.Γ. και οι συν αυτώ λένε σε όλους τους τόνους, κατά καιρούς, ότι είναι υπέρ του διαλόγου με τους ετεροδόξους αλλά εναντίον του τρόπου που διεξάγεται αυτός. Δεν υπάρχει φυσικά μεγαλύτερο ψέμα. Απόδειξη: Θα προσέλθεις στον διάλογο βάζοντας τους απέναντί σου σε εισαγωγικά; Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση...
Και κάτι τελευταίο. Στις 25 Ιουνίου εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στην Τήνο, η έκθεση Εκκλησιαστικών Λειτουργικών Σκευών από Ορθοδόξους και Καθολικούς Ναούς του νησιού. Μήπως, σύμφωνα με την “λογική” του πρ. Α.Γ. ό,τι αφορά στους Καθολικούς πρέπει να μπαίνει σε εισαγωγικά ή καλύτερα τα σκεύη των “αιρετικών Καθολικών” να μπουν στην πυρά για να ξεμπερδεύουμε με δαύτους;

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εμπάθεια σας προς τον π.Αναστάσιο βγάζι μάτι. Είναι πάντως προς διερεύνηση απο που προέρχεται. Σας έφαγε την προβολή ή απο τρελλή εμπάθεια απλά; Άκου "ψυχοπαθολογικές καταστάσεις"!!!
Εσύ αναγνωρίζεις ιερωσύνη στους Παπικούς;

Ανώνυμος είπε...

Τα λέει όλα ο Τήνιος ποιμένας:

"Δε σας παρεξηγώ που χρησιμοποιείτε τα εισαγωγικά, όταν αναφέρεστε στον τίτλο της ιδιότητάς μου. Αυτή δε μειώνεται από τη δική σας αποδοχή ή όχι. Έχει από μόνη της τη δική της βαρύτητα, την οποία συνειδητοποιώ και αισθάνομαι συχνά αδύναμος να ανταποκριθώ. Μου αρκεί όμως η χάρη του Θεού και χωρίς τη δική σας συγκατάθεση."

Πόσο πιό κάτω μπορεί να πέσει ο συνοικιακός εφημέριος-παπάς της Πάτρας που θεολογεί; Πως να σε σεβαστούν παπα-Τάσο οι άλλοι όταν εσύ δεν σέβεσαι κανέναν. Είτε θεσμός είναι , είτε πρόσωπο.
Άντε άνθρωπέ μου να εξομολογήσεις καμια γραία του Κάστρου και του Βλατερού και άσε αυτούς που ξέρουν να συνδιαλέγονται, να κάνουν την δουλειά που τους έδωσε ο Κύριος. Εσένα σε έβαλε για άλλα στον Αγιο Νικόλαο.
Φαντάσου να ήσουν σε καμιά ανώτερη θέση.... ΟΥΤΕ να το σκέφτομαι δεν θέλω.
Άντε παπούλη μου...άντε...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιερέας της Πάτρας καλά θα κάνει να μην εκθέτει περαιτέρω τον Μητροπολίτη του ο οποίος έχει αναγνωρίσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣ το έγκυρο του Βαπτίσματος των Ρωμαιοκαθολικών και την εξ΄αυτού "αναγκαστική" συνέπεια της εισόδου στην Εκκλησία! Τελεία και παύλα!

Ανώνυμος είπε...

Για κάτι τέτοιους ιερείς ο μακαριστός Νικόδημος δεν είχε σχέσεις τα τελευταία χρόνια με την αναπλαστική σχολή;;; των Πατρών. Πάτερ Αναστάσιε καλό θα ήταν να ασχολείστε περισότερο με την ενορία σας και την οικογένειά σας,αφήστε ήσυχους τους άλλους και κοιτάξτε τον εαυτό σας,κάνετε και λίγο προσευχή ο Άγιος Θεός να φωτίσει όλους τους ανθρώπους και μην χειρίζεστε αυστηρή γλώσσα και ύφος για κανέναν

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε,γίνεσθε χειρότερος.Μπροστά από το Α.Γ.έπρεπε να βάλετε π. και όχι πρ.
ΑΒΥΣΣΟΣ ΑΒΥΣΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ...Πότε θα δούμε έναν διάλογο ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;...

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε τίτλος σήμερα σε εβδομαδιαία εφημερίς εις το κείμενον του π. Αναστασίου με τίτλο: "Διάλογος εν αγάπη και αληθεία".

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη,
Ανησυχώ πολύ για σένα. Τι έπαθες χρυσό μου και έβγαλες και έστω και ελάχιστο καλό λόγο για τον π. Γκοτσόπουλοq
Δε λέω βέβαια είναι μετά χολής, αλλά είναι καλός λόγος. Είσαι καλά; Μήπως η ζέστη σου πείραξε ανεπανόρθωτα το εγκεφαλικό σου κέντρο και σε αποπρογραμμάτισε;

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω την εμπάθεια και τη μικρότητα απέναντι σε ένα κληρικό διαμάντι όπως τον π. Αναστάσιο με σπάνιο θεολογικό νου, πατέρα πέντε παιδιών, αγωνιστή της πίστης μας και ομολογητή ο οποίος με σύνεση, ευγένεια ψυχής και αγάπη μιλά πάντοτε.

Ανώνυμος είπε...

Τάκη, ευτυχώς δεν είναι όλοι σαν εσένα. Θα απαγορέψουμε στον παπούλη να εκφραστεί; Πού ζούμε;

Ανώνυμος είπε...

@17 Ιουλίου 2010 6:35 μ.μ.
Να μελετήσετε το ότι η τάχα και ευσεβής προσφώνησις "π." είναι σφάλμα μέγα! Διά κληρικούς παντός βαθμού η δόκιμος προσφώνησις είναι "κ. -κύριος- " ή "κ.κ." Δείτε σχετικώς κείμενα του Χρ.Γιανναρά και εγχειρίδια Πατρολογίας!

Ανώνυμος είπε...

1. Διάβασα το κείμενο του π. Αναστάσιου. Πράγματι θεολογικότατο, με μια τετράγωνη λογική, πατερική και εκκλησιολογική. Αδυνατώ να καταλάβω, πώς είναι δυνατόν, αντί να κάνουν κριτική στο κείμενο του π. Αναστασίου, περί άλλων να απασχολούνται και εμμέσως πλην σαφώς τον καρφώνουν στο προϊστάμενό του Μητροπολίτη. Τέτοια κακία πιά!
2. Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Πατρών, διότι παρόλο που δεν συμφωνεί με τις θέσεις του π. Αναστασίου (απ’ ότι γνωρίζω), παρόλο που θα δέχεται πιέσεις για την ελευθερία κινήσεων που παρέχει προς τον ιερέα, δείχνει ανωτερότητα, ανέχεται οι ιερείς του να εκφράζουν τη θεολογική τους θέση, που εδώ που τα λέμε είναι ορθοδοξότατη. Όσοι έχουν αντίθετη γνώμη, ας αφήσουν τις σπιουνιές και ας αντικρούσουν με θεολογικό λόγο το κείμενό του.
3. Γιατί δεν απαντήσατε κ. Ανδριόπουλε, στην ερώτηση, αν δέχεσθε την ιερωσύνη του παπικού Επισκόπου, όχι ως τίτλο τιμής, αλλά στην ουσία του; Περιμένουμε.
Συμεών Σ., εκπ/κός

valo είπε...

Oσοι θεωρουν την Καθολικη εκκλησια αιρεση γιατι δεν αποχωρουν απο την κρατικη εκκλησια. ;

Μηπως γιατι θα κοπει ο μισθος τους;

Ας αφησουν οι σουπερ ορθοδοξοι
τα Καραγκιοζιλίκια και τις τσαμπα μαγκιές.

Αν πιστευαν πραγματικα αυτα που λενε θα ειχαν αποτειχιστει.

Ομως σκεφτονται το μπαγιοκο.

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε διάβασε πάλι την ανάρτησή σου ή καλύτερα δώς την στον φίλο σου τον π. Θερμό να την δεί όχι με την ιδιότητα του κληρικού, αλλά την άλλη, αυτή του ψυχιάτρου.
Τότε θα αντιληφθείς που βρίσκονται οι "ψυχοπαθολογικές καταστάσεις".

Ανώνυμος είπε...

κ.Ανδριόπουλε,

εσείς δέχεστε την ιερωσύνη των Ρωμαιοκαθολικών;

Έχετε το σθένος να απαντήσετε δημόσια ή ανάβετε μόνο "φωτιές" και κάθεστε μακριά γελώντας;

Σκεπτόμενος

Ανώνυμος είπε...

Ο Σκεπτόμενος είπε αυτό που είπα στο πρώτο-πρώτο σχόλιο αλλά δεν απάντησε. Έμμεσα όμως λαμβάνουμε την απάντηση ότι την ναι την δέχεται αφού είπε ότι αν ήταν στην θέση του παπικου ψευδεπισκοπου θα την επέστρεφε πίσω την επιστολή ως απαράδεκτη. Άρα θεωρεί απαρέδεκτο ο Ανδριόπουλος το μην αναγνωρίζουμε στους παπικούς την ιερωσύνη!!!! Και ακόμα δεν έχει εκδιωχθεί απο την Εκκλησία...

Γελοίε ανώνυμε Ευστρατιε, μήπως νομιζεις ότι η "Κρατική" Ορθόδοξη Εκκλησία στην οποία ανήκει ο π.Αναστάσης είναι παπική και γι' αυτό ζητάς να αποχωριστεί; Θα είχες δίκαιο μόνο τότε, αν ο π.Αναστασης υπαγόταν σε παπική ψευδεκκλησια και απ΄εκεί πληρωνόταν.
Τώρα έχεις μόνο ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ! Και γελοιότητα άκρα!
Οπότε μην κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια...

π.Ν.Σ είπε...

Λυπάμαι που θα επανέλθω σε παλαιότερο μου σχόλιο για άλλο πρόσωπο, της αυτής "εμβέλειας" αλλά θα σας επαναλάβω Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ, ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΙ ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ!!!
Αυτό το κάνουν διάφοροι παπαδίσκοι που πετάνε ένα πυροτέχνημα και νομίζουν ότι κάτι είναι.

Άλλωστε το καλάμι, η κουτάλα κλπ είναι τα προσφιλή τους σύνεργα...στη ιερατική διακονία τους!

...νομίζω πως ουτε η προτροπή της λαϊκής ρήσης "δεν πάνε......να ξελαμπικάρουν" μπορεί να τους θεραπεύσει.

Έχουν καταντήσει σκέτο καρναβάλι μιάς και πλείστοι εξ αυτών των "ορθοδοξιστών" είναι εκ της Αχαϊκής πρωτεύουσας...

...Καρναβαλιστές τρέμετε σας κλέβουν τη δόξα οι ρασοφορεμένοι καρνάβαλοι!!!!

Παναγιώτη πολύ σε πάω ρε παιδάκι μου, μιας και πολύ συχνά τους ψάλλεις "καταβασίες του βαρέως"

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ναρκισσιτής ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος π. Ν.Σ.;

Το ακριβώς αντίθετο!

Κάνει σε όλους εντύπωση η σεμνότητά του.

Και ποια σχέση έχει ο σεβαστός γέροντας με την κουτάλα και τα καρναβάλια;

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω την εμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

αρα κ.Τελεβάντε και εσύ συμφωνεις με τον πρώτο σχολιαστη. περιττα ήταν όλα τα σχόλια τα επόμενα. το πρώτο απεδιδε την πραγματικοτητα τελεια και τα αλλα ηταν αχρειαστα.

όσο για τον Ν.Σ. γιατί τον λες π.Ν.Σ. είναι πραγματικο όνομα; και ποιος ειναι αυτός τελικά; πες μας γιατι θα μας φαει η καλή περιέργεια.

Ανώνυμος είπε...

Για το ήθος του π.Αναστασίου καλό θα ήταν να ξέρατε κ.Τελαβάντε τη συμπεριφορά του απέναντι στον π.Παν.Μεντζα, για την οποία επιπλήχθηκε απο τον μακαριστό μητ/τη Νικόδημο,παρ'ότι οι σχέσεις του εν λόγω μητ/τη δεν ήταν και οι καλλίτερες με τον π.Μεντζά, για να μην απαριθμήσω πλείστα άλλα γεγονότα συμπεριφοράς και τακτικής του εν λόγω αυτόκλητου υποστηρικτή της πίστεως, που μονοπωλεί την ορθοδοξία και κατακεραυνωνει τους πάντες.Δεν του κάνετε και τόσο καλό με αυτά που του προσάπτετε αξιότιμε κύριε Τελαβάντε!
Ο Σάλος.

Ανώνυμος είπε...

Ως Σαλός=Τρελλός θα χύνει την χολή του εναντιον του π.Αναστάση.

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ για την τεκμηριωμένη απάντηση, αλλά υπογράφω ως σάλος και όχι ως σαλός.
Ο σάλος.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ μίαν αλαζονικήν στάσιν έναντι του π.Αναστασίου και μία υποδούλωσιν συνειδήσεως εις την κατά τ' άλλα Μητέρα Εκκλησία , της οποίας οι (χάριν Θεού ανοχής) εκπρόσωποι , σφάλλουν εσκεμμένως και κατά συρροήν, προδίδοντας ούτως , του δι' ημάς παθόντος , Νυμφίου της Εκκλησίας μας , Κυρίου Ιησού ,την αένναον αγάπην .
Επιπλέον δε και κατ' αυτής της Νύμφης του Ιησού βάλλουν , παραδίδοντας αυτήν ενθεν κακείθεν ωσεί πόρνην ,την κεκαθαρισμένην ,λελαμπρυσμένην και αγιασμένην παρα του Ιδίου , από του ρύπου και της ιλύος άτινα , οι όμοιοι των συχρόνων ημιν -τινων-αρχιερεων ,Φαρισαίοι προεκάλεσαν .
Τοιούτων αχαρίστων καθίστασθε φερέφωνον κ.Ανδριόπουλε και μιμητής εις το όνομα της Αγάπης, ήτις εστί αυτός ο Κύριος , ου της μακροθυμίας κατάχρησιν πράττετε...

Ανώνυμος είπε...

μπορείτε να μας διαφωτίσετε: τι θα πει σάλος; γιατι στο κείμενα που γράφετε μάλλον σαλός (τρελός) θα επρεπε να υπογράφετε....

Ανώνυμος είπε...

όταν απαντάτε σε κάποιο σχόλιο έχετε όλο το δικαίωμα να παίζετε με τα ψευδώνυμα, αλλά έχετα χρέος να απαντάτε και στα σχόλια και όχι να τα απαξιώνετε εξαιτίας του ψευδωνύμου, και επειδή παροικώ την Ιερουσαλήμ, γνωρίζω πολύ καλά τα πράγματα και τα γεγονότα και τα πρόσωπα-σκοπός μου δεν είναι να μειώσω τον π.Α., αλλά να καταδείξω πως το ορθοδοξείν συμβαδίζει με το ορθώς πράττειν στις καθημερινές μας σέσεις και επαφές-είναι εύκολο να πουλάμε ανωδύνως ορθοδοξία με το καλαμάρι, αλλού είναι η δυσκολία- εν προκειμένω όσο αιρετικός κι αν είναι ο επίσκοπος των εν Ελλάδι Καθολικών δεν έχουμε δικαίωμα να ασελγούμε εν ονόματι της χρισ. πίστεως.
-Και ένα ερώτημα που έχω ξαναυποβάλει, αλλά απάντηση δεν πήρα: Η Εκκλησία κατά πάγια τακτική της όταν ένας επίσκοπος εξέπιπτε της πίστεως εξέλεγε άλλον στη θεση του. Στην περίπτωση του επισκόπου Ρώμης αυτό επι αιώνες δεν συνέβη, κιούτε πρόκειται νασυμβή ως φαίνεται,γιατί;
Ο Σάλος

Ανώνυμος είπε...

Τις αθλιότητες Σαλέ (=τρελλοοικουμενιστη) να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου!
Ακουσες;

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ;;;; ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΗΤΕ κ.κ. ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ "Ο Σάλος";;; ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ -ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ...- ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΞΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΟΝ ΡΩΜΗΣ;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΡΩΜΗ;;; ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!!! Α Π Α Ν Τ Η Σ Τ Ε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΤΕ ΆΛΛΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΡΩΜΗΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΟ??? ΚΑΛΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ, ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ??? ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΡΧΗ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σε όλους.

Θα ήθελα να πω από την αρχή ότι είμαι Καθολικός και τυχαίνει να ανηκω στην επισκοπή την οποία ποιμένει ο κ.κ. Νικόλαος, ο Καθολικος Αρχιεπίσκοπος Ναξου-Τηνου-Ανδρου-Μυκονου και Μητροπολιτης παντός Αιγαίου (εψαξα και βρήκα ότι αυτός είναι ο τιτλος και η ιδιοτητα του).

Δεν με αφορούν τα περί οικουμενισμου και αντιοικουμενισμού διότι πιστευω οτι πιο σημαντικο και ανθρωπινο είναι να σεβεσαι τη διαφορετικότητα του άλλου, τις απόψεις τις οποιες πρεσβευει αλλα κυρίως τη θέση την οποία κατεχει μεσα στην κοινωνια στην οποια ζει. Το να μην αναγνωριζεις την εξουσια κάποιου είναι δικαιωμα σου, αλλα δεν σημαινει τη χάνει επειδή εσύ την αμφισβητείς.

Είμαι καθολικός χριστιανός και αισθάνομαι αν οχι περισσοτερο, τόσο χριστιανος όσο και οι φίλοι που αποκαλούν την εκκλησία μου αίρεση. Ειμαι χριστιανός όχι επειδη ανηκω στην καθολικη ή την ορθοδοξη εκκλησία αλλά γιατι προσπαθω να ΖΩ σαν το Χριστό και προσπαθώ να τον μιμούμαι. Δεν με νοιαζει αν καποιος απο εσας αμφισβητεί την χριστιανική μου ταυτοτητα γιατι είναι ο Θεος που θα με κρίνει και οχι αυτοι, όπως θα κρίνει και εκείνους που σκανδαλίζουν με οποιονδηποτε τροπο τον απλο λαο του Θεου.

Και είναι καιρός να καταλάβαιτε οτι η θεολογια ενδιαφερει μονο τους θεολογους. Η πιστη, όταν αυτη γινεται εμπρακτη με εργα αγαπης, συγκινει τον απλο λαο του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι καθολικός ΨΕΥΤΗ 8:01μμ ΕΊΣΑΙ ΠΑΠΙΚΟΣ! Καθολικοί είναι οι Ορθόδοξοι.

Και το ξέρουμε πόσο σε πονανε οι ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ όσο και αν καμωνεσαι ότι δεν σε νοιαζουν οι οικουμενιστες και οι αντιοικουμενιστες και δηθεν είσαι εκτός "παιχνιδιου".

Ανώνυμος είπε...

Και εσενα κυριε ανωνυμε ποιος σε εθεσε κριτη των πάντων? Μηπως θελεις να παρεις και τη θεση του Θεού?

Για σενα βεβαιως και ειμαι ψευτης δεν το αρνουμαι, αλλα δεν μου καιγεται καρφι αν εσυ με αποκαλείς παπικο ή καθολικό και να σου πω την αληθεια στη συγκεκριμενη περιπτωση θα ντρεπομουν να λεγομαι ορθοδοξος γιατι θα ταυτιζομουν με εσενα που ξεχνας οτι πριν απο καθολικος ή ορθοδοξος πρεπει να εισαι χριστιανος.

Πιστέψτε εκείνους που ψάχνουν την αλήθεια και αμφισβητήστε εκείνους που τη βρήκαν ελεγε ο André Gide..!

Αλλα αναρωτιεμαι πως μηπως τελικα αυτη η εμμονη σας να ασχοληστε με θεματα της Καθολικης Εκκλησιας ειναι αισθημα κατωτεροτητας? Γιατι αλλιως δεν εξηγείτε η όλη σας συμπεριφορα.

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις ολοι δεν ντρέπεστε; βρίζετε αισχρά ο ενας τον αλλο και το παίζετε χριστιανοι (καθολικοί, ορθόδοξοι το ιδιο κάνει)γιαυτο ειναι τέτοια σκ...η κοινωνία. ειστε και θεολόγοι ή παπάδες πολλοι απο σας.

Ανώνυμος είπε...

1."Τώρα θα απευθυνθώ σε σένα Αγιώτατε Πατέρα (πάπα)...
"Όμως εσύ Μακαριώτατε Πατέρα (πάπα)..
(Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός απευθυνόμενος με επιστολή του στον πάπα κατά την έναρξη της Συνόδου Φεράρας-Φλωρεντίας).
2.Ο ίδιος άγιος θεωρεί τους καθολικούς "μέλη του Δεσποτικού Σώματος"- Στο Σύνταγμα Ράλλη-Ποτλή....",
και προφανώς υπάρχει πλειάδα εκκλησιαστικών ανδρών που στα χίλια χρόνια του σχίσματος προσφωνούν τους καθολικούς επισκόπους με τους τίτλους των...., και χωρίς εισαγωγικά!!!!!
Ο Σάλος

Ανώνυμος είπε...

Σάλος= η ισχυρή κύμανση στην επιφάνεια της θάλασσας, η θαλασσοταραχή.
(Λεξικό Μπαμπινιώτη).

Related Posts with Thumbnails