Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε πριν δυο ώρες και κάτι στη Μόσχα και εξέφρασε την βαθύτατη συγκίνησή του γιατί ύστερα από 17 χρόνια "επιστρέφει" στην Μόσχα. Ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο για την πρόσκληση να επισκεφθεί την αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας, και να ανταποδώσει την περσινή επίσκεψη του Πατριάρχου Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη.

«Ερχόμεθα από την Κωνσταντινούπολη και ως προσκυνητές της γης που έδωσε αναρίθμητους μάρτυρες και ομολογητές της Ορθοδόξου πίστεώς μας και παλαιότερα και στα σύγχρονα δύσκολα χρόνια. Επίσης έρχομαι ως κομιστής της ευλογίας της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς την θυγατέρα και αδελφή Αγιωτάτη Εκκλησία της Ρωσίας, της οποίας βλέπουμε την πρόοδο εν Χριστώ και υπερηφανευόμεθα και καυχώμεθα. Ευχόμεθα η επίσκεψη αυτή από την Βασιλεύουσα εδώ εις την Αγίαν γην της Ρωσίας να είναι περαιτέρω ενίσχυσις των αδελφικών μας σχέσεων για το καλό της όλης Ορθοδοξίας», είπε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Δείτε, αγαπητοί συνοδίτες, στο Φως Φαναρίου φωτορεπορτάζ του Νίκου Μαγγίνα από την Μόσχα για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails