Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

"ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΕΡΠΕΙΑ..."

Από φωτορεπορτάζ της εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Ένα πασχαλινό αυγό με νότες από την Βιέννη της Αυστρίας με την τεράστια μουσική παράδοση.
Στο περίφημο μανιφέστο του ΕΝΑΝΤΙΟΝ ο Ντίνος Χριστιανόπουλος λέει μεταξύ άλλων:
"Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο, φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες".
Αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει τη ζωή μας. Από την πολιτική και την κοινωνική ζωή μέχρι την Εκκλησία. Μη λέτε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Εξωραϊστε τα. Δεν πρέπει να στενοχωρηθεί ο βουλευτής μας, ο παπάς μας, ο περιπτεράς μας, ο καθείς, τέλος πάντων. Δώσε τόπο στην οργή, μη δίνεις σημασία, τι ασχολείσαι, δε χάλασε ο κόσμος...
Μα να, αγαπητοί συνοδίτες, που έχει χαλάσει πολύ ο κόσμος! Όχι ο κόσμος της αμαρτίας που είναι, ας πούμε, δεδομένος. Μα ο καθωσπρέπει κόσμος που υπηρετεί με κάθε τρόπο την ατομική του φιλοδοξία και ιδεολογία, που θάβει τον άλλο γιατί μπορεί να τον ενοχλεί, που δεν διστάζει Μ. Τετάρτη βράδυ να ξαναπροδώσει - Αλ. ο δούλος και δόλιος -, που πάει στην Εκκλησία και τρώει τις σάρκες του αδελφού του, που χαίρει επί τη αδικία ή σιωπά όταν την βλέπει μπροστά του για να μη χάσει τη βολή του και τις συμβατικές σχέσεις του, που με την ανοχή του συντελεί στην ασυδοσία, που μένοντας στην άκρη του δίνει χώρο στους "παραγοντίσκους και τα τσανάκια", που δεν διαμαρτύρεται γιατί θέλει την ησυχία του, που ανακατεύει ως μεγαλοκουτάλα τον περίγυρό του μεταφέροντας απ' τον ένα στον άλλο και συμφωνεί με όλους (!!!), που καταλαβαίνει το δίκιο αλλά σου λέει προκλητικά: "Τι να κάνω;"
Παρά ταύτα, αγαπητοί συνοδίτες, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Κι ας το συνειδητοποιήσουμε. Αυτή είναι η κρίση μας! Η πολιτεία μας κατά την ανάσταση, η οποία δεν γνωρίζει μιζέριες, κρυφτούλια, συμβιβασμούς, καιροσκοπισμούς και τα τοιαύτα. Αλλά ανάσταση-ανάταση κι όχι χαμέρπεια. Γιατί όπως λέει κι ο Ανδρέας Εμπειρίκος στην Υψικάμινο:
Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια...
Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένο δέρας της υπάρξεώς μας.

1 σχόλιο:

Ν.Σ. είπε...

...πόσο αληθινά είναι αυτά;
...όμως παρά ταύτα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

...τελικά όλες τις "αλήθειες" και τις "πραγματικότητες" της ζωής ή μάλλον και αυτή η ίδια η ζωή είναι ένα ψέμα ή μάλλον το κατεξοχήν ψέμα!

Μπροστά στην Ανάσταση του Χριστού όλα σβήνουν και ξεθωριάζουν, γίνονται σκόνη... άνθρωποι, συστήματα, φιλοσοφίες, θρησκείες δεν αντέχουν μπροστά της.. δεν αντέχουμε μπροστά της!!!

Κι όμως ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!

ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ!
ΑΥΤΩ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ. ΑΜΗΝ

Related Posts with Thumbnails