Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΙΟΛΟΥ


Θεοφάνεια στην Αγία Ειρήνη Αιόλου με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον φίλο άξιο Λαμπαδάριο Γιάννη Τσιοτσιόπουλο και τους μαθητές του Λ. Αγγελόπουλου στο ψαλτήρι από το πρωί!
Εν χορώ, λοιπόν, ψάλαμε τους κανόνες του Όρθρου της εορτής και τις αργές, διπλές καταβασίες (μέλος Πέτρου Πελοποννησίου) στο μέσον του ναού, κατά την τάξιν, τους αίνους των Θεοφανείων πανηγυρικά, Δύναμις "Όσοι εις Χριστόν" του Κωνσταντίνου Πρίγγου, Χερουβικό σε ήχο βαρύ, μελοποιηθέν από τον Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος συνέψαλε μαζί μας, κοινωνικόν "Επεφάνη η χάρις του Θεού" σε ήχο α' και στο μέλος Μπαλασίου ιερέως.
Μετά τον Μέγα Αγιασμό, που τέλεσε ο π. Θωμάς Χρυσικός, ψάλαμε το ιδιόμελο "Ανυμνήσωμεν πιστοί" σε ήχο πλ. β' και στο αργό μέλος Ματθαίου του Βατοπαιδινού.

Ο ναός της Αγίας Ειρήνης ασφυκτικά γεμάτος από πιστούς, οι οποίοι με απόλυτη ησυχία και κατάνυξη συμμετείχαν στην Θ. Λειτουργία και τον Αγιασμό των Θεοφανείων.
Μεταξύ αυτών και ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα (φωτό), ο οποίος γνωρίζει καλά τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, από τις δεκάδες συναυλίες της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας στην Πολωνία.
Μάλιστα η ΕΛΒΥΧ θα μεταβεί και πάλι στην Πολωνία τον ερχόμενο Μάρτιο για μια ακόμα συναυλία στην Βαρσοβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails