Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


φωτό: Νίκος Μαγγίνας


Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε σήμερα, στη Βουλή, 56.000 περίπου υπογραφές Ελλήνων πολιτών, καθώς και περισσότερες από 2.500 κάρτες από μαθητές ολόκληρης της χώρας που του ζητούν να υπερασπιστεί στην Κοπεγχάγη, το όραμα για ένα υγιές μέλλον.
Στις προσδοκίες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για μια φιλόδοξη συμφωνία στην Κοπεγχάγη και μια ισχυρή στάση της Ελλάδας καλείται να ανταποκριθεί ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, που υποδέχτηκε σήμερα στη Βουλή, 20 περίπου μαθητές, συνοδεία αντιπροσώπων του WWF Ελλάς και της Greenpeace.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος από την επόμενη εβδομάδα θα παραστεί στην πρωτεύουσα της Δανίας, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, συζήτησε αρκετή ώρα με τους μικρούς μαθητές, ενώ τους ευχαρίστησε θερμά για τις κάρτες που έλαβε.


Περισσότεροι από 56.000 πολίτες και 2.500 μαθητές από ολόκληρη τη χώρα, απαίτησαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, μέσα από την εκστρατεία της Greenpeace και του WWF, «Μαζί για το Κλίμα», να υποστηρίξει μια ισχυρή, νομικά δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη.
«Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής την αφορά άμεσα. Ακόμη πιο ισχυρό όμως, είναι το μήνυμα των ίδιων μας των παιδιών που ουσιαστικά απαιτούν από εμάς να μην υπονομεύσουμε το μέλλον τους.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει να συμμερίζεται τις αγωνίες τους και ελπίζουμε ότι θα πάρει ως εφόδιο στις αποσκευές του την ισχυρή αυτή απαίτηση, στις δύσκολες διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.
"Οι κλιματικές αλλαγές χρειάζεται να σταματήσουν τώρα και η διάσκεψη της Κοπεγχάγης είναι η ευκαιρία για την υπογραφή μιας φιλόδοξης, δίκαιης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την προστασία του κλίματος. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, με ενδιαφέρον παρέλαβε τις υπογραφές των πολιτών, αλλά και τις κάρτες των παιδιών μας, που του ζητούν με έντονο και σαφή τρόπο, να στηρίξει στη Διάσκεψη την απαίτησή τους για έναν ανθρώπινο και ασφαλή πλανήτη!", τόνισε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails