Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Ζήθι ολβιοπρεπώς αγαπητέ και άξιε Χρυσόστομε!

Τραγούδησαν απόψε Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος στον Μητροπολίτη τους Ζακύνθου Χρυσόστομο τον Β᾿
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων η αποψινή εκδήλωση για τα 50χρονα ιερωσύνης, τα 15χρονα ποιμαντορίας στη Ζάκυνθο, τα 70χρονα και τα ονομαστήρια του Ζακύνθου Χρυσοστόμου, είχε πολύ κόσμο, πολύ συγκίνηση, πολύ αλήθεια, πολύ πάθος!
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Xρυσόστομος, ο Αθηνών Ιερώνυμος, ο Σιναίου Δαμιανός, μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για την προσφορά του Ζακύνθου Χρυσοστόμου σε όλη την Ορθοδοξία!



Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση του τιμητικού τόμου "Φιόρα τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β' Συνετό" από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εορτασμού πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Καποδίστρια και στη συνέχεια από τον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Γόνη.


Ακολούθησε η παράδοση του Χαριστήριου Τόμου στον τιμώμενο ιεράρχη, από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο οποίος μίλησε από καρδιάς, εκφράζοντας την ευγνωμνοσύνη του στον Ζακύνθου Χρυσόστομο για την στήριξή του επί σειρά ετών τόσο στον ίδιο προσωπικά, όσο και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης απένειμε στον Μητροπολίτη Ζακύνθου τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου. Το σχετικό ψήφισμα διάβασε ο Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ.






Ακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για την υπερσαραντάχρονη φιλική σχέση του με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, τον οποίο θαύμαζε για την παρρησία του από τα φοιτητικά τους χρόνια. "Η Ιθάκη σου ήταν λίγο πιο κάτω απ' το ανέφικτο και πολύ πιο πάνω από το εφικτό", είπε ο Κύπρου στον Ζακύνθου.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι ο Ζακύνθου δεν φοβάται τίποτα και κανένα: "Οταν κάνει κάτι δεν το κάνει από φόβο και δε φοβάται. Όταν κάνει κάτι δεν το κάνει γιατί περιμένει ανταλλαγή, το κάνει γιατί το πιστεύει και το αγαπάει και αυτό με κάνει να είμαι σίγουρος ότι μέχρι τώρα και για όσο ο Κύριος ευδοκήσει, η σχέση του με το Θεό θα έχει αυτή τη διάσταση", τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.


Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, διάβασε συγχαρητήριο μήνυμα του Πατριάρχου του Γένους και μεταξύ άλλων ο Περγάμου είπε για τον Ζακύνθου Χρυσόστομος: "Εμφορούμενος από την ορθή εκκλησιολογική συνείδηση, κατά την οποία ουδεμία Αυτοκέφαλος Εκκλησία δεν είναι αυτάρκης, αλλά αντλεί την υπόστασή της από την Κοινωνία της μετά των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών και καλλιέργησε με επιμέλεια τις Διορθόδοξες επαφές. Και η παρούσα τελετή αποτελεί μια ακόμα ένδειξη αυτού του γεγονότος".



Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του Μητροπολίτου Ζακύνθου στην Εκκλησία, θεωρώντας πολύτιμη την παρουσία του και στο μέλλον "εις έτη πολλά
"!

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός, μίλησε για την από κοινού διακονία του με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, μονή της μετανοίας και των δύο ιεραρχών.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την Χορωδία του Αγίου Διονυσίου, την Χορωδία της Φανερωμένης και τους Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος έκλεισε τη βραδυά, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις αρχές της εκκλησιαστικής διακονίας του στη Ζάκυνθο και ευχαριστώντας συγκινημένος τους πάντες, για την εκδήλωση της αγάπης τους προς το πρόσωπό του.
Δείτε σχετικό ρεπορτάζ και στο amen.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails