Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ



Την ερχόμενη Κυριακή 11 Oκτωβρίου το απόγευμα και ώρα 17.00, η ομάδα «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, παρουσιάζει στη ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, την μουσικοποιητική παράσταση «Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ».

Η παράσταση αυτή – αφιέρωμα στο σπουδαίο
Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του. Έχει παιχτεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αιγύπτου, στο Κίνι της Σύρου υπό την πανσέληνο του Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, στο φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, σε Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με επόμενους προορισμούς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Ουάσινγκτον κ. α.

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Ρούσσος, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Απέργης, Κατερίνα Βαρδούση, Αποστόλης Μάρης, Δημήτρης Οικονομάκης, Αντώνης Κονσολάκης και ακούγονται 11 τραγούδια ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Ερμηνεύει η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.

Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλει απ’ έξω 14 από τα πιο σημαντικά ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού. Η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του, καθώς και κριτικές που αφορούν στο ποιητικό του έργο. Επίσης προβάλλονται σκηνές από την ταινία του Γ. Σμαραγδή «ΚΑΒΑΦΗΣ».

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 20΄.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails