Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ: "Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ"!


O Mέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεώργιος Τσέτσης με ένα ακόμα εμπνευσμένο και ρεαλιστικό άρθρο του στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen.gr αναφέρεται στην ...λύσσα των "αντι-οικουμενιστών" σε σχέση με τον διαχριστιανικό διάλογο.
Ολόκληρο το άρθρο διαβάστε εδώ.
Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
Παρακολουθώντας κανείς την εν λόγω κινητοποίηση, εύλογα θα μπορούσε να θέσει ένα διπλό ερώτημα: Λύθηκαν άραγε τα χρονίζοντα πολυδιάστατα και ουσιώδη διοικητικά και ποιμαντικά προβλήματα της Εκκλησίας μας, και έχουμε την πολυτέλεια και τον καιρό να ασχολούμαστε, με τόσο ζήλο και εμπάθεια, με το τι συμβαίνει εκτός του Οίκου ημών; Δεν θα ήταν ωφελιμώτερο για την ζωή και μαρτυρία της Εκκλησίας, αντί να τυρβάζουμε περί τα «παραπατήματα» των «ορθοδόξων οικουμενιστών» ή με την πίστη των ετεροδόξων, να ασχοληθούμε πρώτα, και κατ΄απόλυτη ποιμαντική προτεραιότητα, με το τι πιστεύει σήμερα ο σύγχρονος νεοέλληνας;
Να μην υπάρξει παρεξήγηση. Ο όρος «σύγχρονος νεοέλληνας» δεν αναφέρεται στους ολίγους, συνειδητά πιστούς, που εκκλησιάζονται τακτικά στους συνήθως μικρούς σε χωρητικότητα Ιερούς Ναούς, και που δίνουν την εντύπωση ότι οι Εκκλησίες μας είναι κατάμεστες! Αναφέρεται στην μάζα εκείνη του λαού της Ορθόδοξης Ελλάδας, που εγκαυχόμαστε ότι αποτελεί την συντριπτική (95%) πλειοψηφία της χώρας. Αναφέρεται σ΄αυτούς πού δηλώνουν μεν μέλη της Εκκλησίας, αλλ’ έχουν μετατρέψει την Ορθοδοξία σε ιδεολογία και πολιτισμικό μόρφωμα. Σ΄αυτούς που μετέβαλαν τα Μυστήρια σε «φολκλόρ» και σε «κοσμικά γεγονότα»...
Μ’αυτές τις όντως «αιρετικές» και ανορθόδοξες συμπεριφορές των πιστών μας πρέπει να ασχοληθούν κατά πρώτο και κύριο λόγο οι ποιμένες και διδάσκαλοι, και όχι τόσο με το τι πρεσβεύουν οι αιρετικοί της Δύσης και πώς πολιτεύονται οι «Ορθόδοξοι Οικουμενισταί».
Η φιλτάτη Ορθοδοξία μας δεν κινδυνεύει ούτε από τον Παπισμό, ούτε από τον Προτεσταντισμό, ούτε από τον Μονοφυσιτισμό, ούτε δε και από την λεγόμενη «παναίρεση του Οικουμενισμού». Κινδυνεύει από μας τους ίδιους. Από το κοσμικό πνεύμα που ριζώθηκε βαθμιαία στην κοινωνία μας, «ημών κοιμωμένων»!

11 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Εχω την εντύπωση πως αυτοαναιρείται ο πατήρ Τέτσης.

Αφού πρωτεύουν τα δικά μας ποιμαντικα και διοικητικα προβλήματα, πού βρισκουν χρόνο και διάθεση ορισμένοι να συζητούν με τους παπικούς και να ασχολούνται με το τί πιστεύουν οι κάθε είδους αιρετικοί?

Αλλωστε δε νομίζω να διαφωνούν οι αντιοικουμενιστές τόσο με το περιεχόμενο όσο και με τον τίτλο του άρθρου. Κάθε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

εν τοιαυτη περιπτώσει πειτε στον ιερωμένο με τον βαρύγδουπο τίτλο "Μεγας Πρωτοπρεσβύτερος..." κ.λ.π. οτι ολα αυτά που γραφει επρεπε να τα είχαν προλαβει, προβλέψει και χειραγωγήσει με τον σωστό τρόπο (αν τον ξέρουν). Κατα τη γνώμη μου, οι αιρέσεις και οι συνομιλίες με τα αλλα δόγματα απλώς εκτρέπουν τους ιερωμένους απο το πραγματικό τους εργο και μπερδεύουν το ποίμνιο. Δεν μπορουν όλοι να καταλάβουν γιατι να ακολουθουν το ορθόδοξο δόγμα αφου "βρε αδελφέ όλοι πιστεύουμε στον ίδιο Θεό". Η παραδοχή οτι κοιμούνται εχει μόνο ενα σχόλιο: ας ξυπνήσουν!

Δ.Γ.

sindesmos είπε...

Παναγιώτη, ο "φίλος σου" ο παπα-Τάσος Γκοτσ. ξεσπαθώνει εναντίον Πατριάρχη στον misha. Δεν θα απαντήσεις;

http://misha.pblogs.gr/2009/10/panagiwtate-poia-panorthodoxh-apofash.html

panagiotisandriopoulos είπε...

παπα- Τάσος Γκοτσόπουλος στον misha;

Αγαπητέ sindesmos,
Άφες τους νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ο κ. Ανδριόπουλος δεν ενδιαφέρεται να κανει διάλογο αλλα να βρίσει τον π. Γκοτσόπουλο.
Ωραία!

Ανώνυμος είπε...

http://anastasiosk.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html


Για ρίξτε μια ματιά και απαντήστε υπέυθυνα. Μήπως έχει δίκιο; λέω μήπως

Ανώνυμος είπε...

o π.Τα.Γκο. κάλλιον να σιωπά.Πρώτα πρέπει να απαντήσει πια ευθύνη έχει για τη γλοιώδη και βλάσφημη τακτική Αχαιού πολιτικού ο οποίος έβαλε συνεργάτες του να τηλεφωνούν σε "πνευματικούς" κληρικούς για να προσευχηθούν υπέρ του , 10 μέρες προ των εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:04
Τί εννοείς ;
Πάλι ασάφεια και ασφαλώς λάσπη.
Παναγιώτη πάρε θέση.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη και φίλοι αγαπητοί,
ένας Καθηγητής της Δογματικής καταγγέλλει στην Ι. Σύνοδο μεθοδεύσεις για το διάλογο.
Περιμένουμε απάντηση από τον π. Τσέτση, γιατί μάλλον αυτόν καταγγέλλει!
Σιγά μη δώσει απάντηση!
το κείμενο του Καθηγητού :orthodoxia-pateriki.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Look at this!


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=68219&cid=5

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το γελοίο θέαμα με τους τραγουδιστές, τους ηθοποίους και τους ποδοσφεριστές να πραγματοποιούν γάμο και βάπτιση μαζί γράφοντας έτσι στα παλιά τους τα παπούτσια την ηθική διδασκαλία της Εκκλησίας, πότε θα βρεθεί κάποιος "ποιμένας" (οικουμενιστής ή αντιοικουμενιστής δεν με νοιάζει)να το στηλιτεύσει αυστήρα και να ξεκαθαρίσει σε αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες ότι η Εκκλησία δεν κοσμικό κέντρο και πασαρέλα. Θα έπρεπε επίσης να τους ξεκαθαρίσουν ότι εφόσον επέλεξαν να δημιουργήσουν πρώτα οικογένεια και μετά να έρθουν στην εκκλησία να αποφεύγουν τις πολυτέλειες και την πολύ κοσμικότητα.

Related Posts with Thumbnails