Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: "Λάβετε θέσιν για την Ομολογία Πίστεως"



Με μια τετρασέλιδη επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την παραπλανητική "Ομολογία Πίστεως" που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες προς υπογραφήν ανά την Ελλάδα και διαχωρίζει τους πιστούς σε "ομολογητές" και "μειοδότες", με αιτία και αφορμή τον Διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.

Την επιστολή διαβάστε, αγαπητοί συνοδίτες, στο amen.gr

O Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παραλείπει να καυτηριάσει και τους τρεις Επισκόπους (δεν τους κατονομάζει) της Ελλαδικής Εκκλησίας που υπέγραψαν την "Ομολογία Πίστεως". Και εν κατακλείδι γράφει προς τον Αρχιεπίσκοπο:

"Παρακαλούμεν, όθεν, την Υμετέραν Μακαριότηταν και την περί Αυτήν τιμίαν Ιεραρχίαν όπως το ταχύτερον δυνατόν λάβη επισήμως θέσιν έναντι της φερομένης «Ομολογίας Πίστεως» και των υπογραψάντων αυτήν κληρικών αυτής, αναλογιζομένην τον κίνδυνον, τον οποίο εγκυμονεί δια την ενότητα της Εκκλησίας η επιδεικνυμένη ανοχή η, ως αποδείκνυται, και υπό τινων εκ των επισκόπων αυτής ενθάρρυνσις, τοιούτων διχαστικών ενεργειών".

Άρα, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος καλείται επισήμως από τον Πατριάρχη να λάβει θέση απέναντι στην "Ομολογία Πίστεως". Εδώ και τώρα! Επιτέλους!


φωτό: Ν. Μαγγίνας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δόξα σοι ο Θεός, η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία μίλησε επιτέλους.
Αμάν, νισάφι με τους ultra-"orthodox"!!!
Ν.Σ

niko είπε...

Μπράβο στον Πατριάρχη!

Επιτέλους να κοπεί ο βήχας όλων αυτών που νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της πίστης και να επανέλθουν στην τάξη.

Ο καιρός που η τυπολαγνεία και ο συντηρητισμός ήταν συνώνυμο με την Εκκλησία έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου πολλά τα έτη!

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από την επιστολή του Σεβ. Γόρτυνος κ. Ιερεμία Φούντα προς τους ιερείς & το ποίμνιο της Μητροπόλεως σχετικά με την ανάκληση της υπογραφής του από την προτεσταντικής εμπνεύσεως "ομολογία πίστεως":

"...Βέβαια, γνωρίζω ὅτι θά ἀκουστοῦν καί θά γραφοῦν καί ἀκριβῶς ἀντίθετα σχόλια γιά τό πρόσωπό μου καί μέ ὕβρεις μάλιστα ἐναντίον μου, ὅτι τάχα εἶμαι δειλός ἤ ἀκόμη καί προδότης τῆς πίστεως!... Ἤδη μέ πῆρε ἕνας λαϊκός τηλέφωνο, ἀπαίδευτος στήν θεολογία, πού ἔχει ὅμως τήν ἀναίδεια νά παριστάνει τόν ἀγωνιστή τῆς πίστης μας, καί μοῦ εἶπε μία ὑβριστική φράση. Καί ἐγώ μέ πολλή ἠρεμία, ἀφοῦ τόν χαιρέτησα, τοῦ ἔκλεισα τό τηλέφωνο. Τί νά σᾶς πῶ, Πατέρες μου καί Μητέρες μου! Χίλιες φορές καλύτερα τά παιδιά τῆς καφετέριας ἀπό μερικούς τέτοιους τετυμπόϊδες «χριστιανούς», πού θέλουν νά παριστάνουν καί τόν ἀγωνιστή τῶν πατρίων! Βεβαίως, χίλιες φορές καλύτερα!"

Συμπεράσματα: Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το ορθόδοξο φρόνημα του π. Ιερεμία (δεν γράφω Σεβ. Ιερεμία γιατί στο πανεπιστήμιο έτσι ήθελε να τον αποκαλούν).
Και βέβαια επιβεβαιώθηκε η φρενοβλαβής αυθάδεια των ομολογούντων και υπογραφόντων την κατάπτιστη "ομολογία", αγωνιστών της φακής υπέρ της ορθοδοξίας!!!

Ν.Σ

¨Ολγα Νικολαϊδου είπε...

Δεν βλέπω το σχόλιο του Misha και ανησυχώ.

Λέτε να έχει καταπιαστεί με τις εκλογές και να μην μας ''παίζει''?

sindesmos είπε...

Δεν τον ξεχνάει τον καλό σας ο misha κ. Νικολαϊδου μου. Μάλιστα θεωρεί ότι ο καλός σας επαληθεύεται!!!
Διαβάστε το παρακάτω σχόλιο από ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

http://apotixisi.blogspot.com/2009/10/blog-post_02.html#comments

Misha είπε...

Οι οικουμενιστές δεν αισθάνονται κανέναν πανικό.
Ενοχλούνται από τις αντίθετες φωνές και κρίνουν ότι ήλθε η ώρα να τις φιμώσουν, αποκεφαλίζοντας τους φορείς τους ει δυνατόν.
Δεν τολμούσαν να πουν τίποτα στο παρελθόν,πχ για τις διαμαρτυρίες μετά το συλλείτουργο Παπα-Πατριάρχη του 2006 εν Φαναρίω, όταν οι συσχετισμοί δεν τους ευνοούσαν.

Τώρα οι ενδοεκκλησιαστικοί συσχετισμοί στην Ελλαδική Εκκλησία έχουν μεταβληθεί και κρίνουν ότι ήρθε η ώρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Σε αυτό είχε προϊδεάσει, στο ιστολόγιο του, ο εκ Πατρών ορμώμενος, οικουμενιστής θεολογών.

Και να που επαληθεύθηκε.

Ελπίζω ότι θα βρεθούν κάποιοι επίσκοποι με ήθος και φρόνημα ως του Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου και του Φλωρίνης Αυγουστίνου,κάποιος διάδοχος του οσίου Φιλοθέου της Πάρου και του κυρ Φώτη Κόντογλου αν και δεν είμαι αισιόδοξος, καθώς ελάχιστοι ενδιαφέρονται πλέον για τα ζητήματα της Εκκλησίας.


Ίσως πάλι , την λύση να δώσουν οι εκλογές με τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους , οι τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι ή κάποια έκτακτη επέμβαση του Θεού.

Το βέβαιο είναι ότι οι λεονταρισμοί του Φαναρίου δημιουργούν μιάν άλλη ενδοεκκλησιαστική πραγματικότητα. Ίδομεν....
2 Οκτώβριος 2009 2:31 μμ

Ανώνυμος είπε...

δεν μας παρατάει ο πατριαρχης σας ρε παιδιά! ποιος αυτοκράτορας του Βυζαντίου νομίζει οτι ειναι; να μας γραψετε την δυναστεία και το νούμερο!!!

Related Posts with Thumbnails