Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ: "Λάβετε θέσιν"!


Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, συμπρόεδρος εκ μέρους των Ορθοδόξων της Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, με μια ξεκάθαρη επιστολή του καλεί τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβουν θέση - επιτέλους! - σε όλη αυτή την ...παραφιλολογία των τελευταίων μηνών με "Ομολογίες Πίστεως", ύβρεις, συκοφαντίες κ.α. ασχήμιες για το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, άλλων Ορθοδόξων Προκαθημένων και Ιεραρχών, μόνο και μόνο επειδή τηρούν τις Πανορθόδοξες αποφάσεις περί του Διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς.

Την επιστολή δημοσιεύει η Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen.gr και μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Ο Μητροπολίτης Περγάμου με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο λέει πως δεν τίθεται θέμα ένωσης των δύο Εκκλησιών στην Κύπρο, πως ό,τι γίνεται στους διαλόγους βασίζεται σε πανορθόδοξες αποφάσεις και καλεί τους Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας να ενημερώσουν με υπευθυνότητα το ποίμνιο, ώστε να μη παραπλανάται από "ζηλωτές" που φέρνουν την καταστροφή!

Οι ιεράρχες μας ας κατανοήσουν πια ότι δεν μπορούν να σιωπούν άλλο. Πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις πανορθόδοξες αποφάσεις ή αλλιώς να διαχωρίσουν τη θέση τους στη Σύνοδο και να αναλάβουν την ευθύνη. Το κρυφτούλι τελείωσε. Και η στήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως συντονιστή της Πανορθοδόξου Ενότητος, πρέπει να είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρη. Κάτι που έχουμε τονίσει επανειλημμένως από την Ιδιωτική Οδό μας.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι λετε ρε παιδιά; οι ορθόδοξες εκκλησίες δεν εχουν αλλο αντικείμενο απο τον διάλογο με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία;σε ποιους νομίζουν οι παπάδες ολων των βαθμίδων οτι απευθύνονται σε ηλιθίους που προσκυνούν την ανωτερη ευφυία τους; γιατι δεν κοιτάνε τα ποίμνια τους και να συμμαζεψουν τόσα και τόσα προβλήματα πνευματικά και υλικά με την νεολαία καταρχήν και τόσους άλλους ταλαιπωρημένους του κόσμου. ο διάλογος με τους ρωμαιοκαθολικούς ειναι αέρας κοπανιστός για να βρίσκουν ευκαιρίες για ταξιδάκια και προβολή

Related Posts with Thumbnails