Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΤΟΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ


Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση διατάγματος για ματαίωση εκδήλωσης τιμής στον Μάριο Τόκα

Toυ Αριστείδη Βικέτου


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού με σημερινή απόφαση του απέρριψε την αίτηση για έκδοση διατάγματος για ματαίωση της εκδήλωσης τιμής στον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα.
Την αίτηση είχαν υποβάλει η σύζυγος και τα παιδιά του Μάριου Τόκα κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης, που είναι ο πατέρας και τα αδέλφια του.
Στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου για την έκδοση του διατάγματος, «διότι οι ενάγοντες δεν απέδειξαν ότι θίγονται, παραβιάζονται ή προσβάλλονται τα πνευματικά δικαιώματα στο έργο του Μάριου Τόκα».
Τυχόν ματαίωση της εκδήλωσης «δεν θα εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνεται στην απόφαση.
Το Δικαστήριο διευκρίνισε ότι η απόφαση δεν αφορά την ουσία της αγωγής, με την οποία ενάγοντες ζητούν αποζημιώσεις ύψους €100.000, γιατί οι εναγόμενοι οργάνωσαν την εκδήλωση χωρίς την άδειά τους.


Στην εκδήλωση στη μνήμη του Μάριου Τόκα, που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, με ελεύθερη είσοδο, θα τραγουδήσουν οι Μανώλης Μητσιάς, Κατερίνα Κούκα, Στέλιος Διονυσίου, Πανίκος Τριμικλινιώτης, Γιώργος Λώρης και άλλοι. Συμμετέχουν οι χορωδίες Άρης Λεμεσού, Γιωργαλλέττοι και «Επιλογή».
Η εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει επίσης έκθεση φωτογραφίας και αφίσας για τον Μάριο Τόκα, είναι υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τη στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού και άλλοι φορείς της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails