Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ





Μια πραγματικά ξεχωριστή μουσική παράσταση, με τίτλο ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ, στο υπαίθριο θέατρο της Καμένης Χώρας Μεθάνων θα γίνει μεθαύριο το βράδυ, 23 Αυγούστου, στις 9.30.

Με θέμα τη νύχτα και το σύμπαν, μουσικές των Αμερικανών πρωτοπόρων συνθετών John Cage και George Crumb καθώς και των ιδιαίτερων Ελλήνων Γιώργου Κουμεντάκη και Λένας Πλάτωνος ορίζουν μια "αφήγηση" της κοσμογονίας και της μαγείας σ' ένα ιδιαίτερο, φυσικό "εικαστικό" και ηφαιστειακό περιβάλλον.
Η
Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (πιάνο, συνθετητές), ο Γιάννης Λούκος (πιάνο), η Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι), η Τζίνα Κουλαρμάνη (αφήγηση) υλοποιούν ένα διμερές θεματικό πρόγραμμα ("Η γένεση της νύχτας", "Μεσάνυχτα"), στο οποίο εμπλέκονται δημιουργικά ο Makrokosmos, το Midnight Music και το Gamma Draconis του Crumb, τα Perilous Night του Cage, με τα τραγούδια της Πλάτωνος σε ποίηση Καρυωτάκη κ.ά. Πολύ σωστά επισημαίνει το αθηνόραμα: "Τέτοιες ενδιαφέρουσες μουσικές δεν ακούγονται κάθε μέρα..."!

Το πλήρες πρόγραμμα της συναυλίας και ενδιαφέροντα στοιχεία για τους συνθέτες διαβάστε εδώ. Τα συγκεκριμένα έργα των Crumb και Cage παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα.

Στο βίντεο που παραθέτω εδώ το εκπληκτικό Βράδυ της Πλάτωνος, σε ποίηση Καρυωτάκη, με την Σαβίνα Γιαννάτου. Στα Μέθανα θα το ερμηνεύσει η Δάφνη Πανουργιά.



1 σχόλιο:

None είπε...

Πολύ θα ήθελα να ήμουν!!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails